THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

SLIDHR представят сингъла „What The Gauntlet Bestows“

SLIDHR представят сингъла „What The Gauntlet Bestows“

Като второ напомняне за предстоящия им дългосвирещ албум „White Hart!“, ирландците SLIDHR представят сингъла ‘What The Gauntlet Bestows’. Тази перфектно изпълнена нова композиция убеждава със своя пълен блек метъл фанатизъм и внимателно вплетени пасажи от зловещо спокойствие. Чуйте песента по-долу:

 

Композиторът J. Deegan разказва малко повече:
„Като се има предвид, че първият сингъл и заглавната песен са може би най-музикално директната и агресивна песен в албума, лесно е да се разбере защо тази звучи много по-разнообразно. Ядрото все още е някак брутално и праволинейно, но се разклонява, за да се избегне умората . Някои групи могат да правят брутален звук от началото до края, но това не е наистина нашето нещо. Както при почти всички песни на SLIDHR, всичко започна с това, че измислих композиция за китара. Това е моят основен и любим инструмент, на който пиша. Когато композирам песен, опитвам се да я оставя да се развие, докато пиша, но и се старая да не премислям твърде дълго. Последната част от тази песен беше резултат от привързаността ми към банди като BATHORY и ISENGARD. Тежки, закачливи фолклорни вибрации. Посещавали сме този аспект от музиката и преди, но винаги има място за повече от тези неща. Лирично, текстът се занимава с онези, които са твърде слаби, за да отстояват това, в което вярват, и са доволни да живеят живот в робство на тиранията. Слабаци, които са щастливи да правят това, което им е заповядано от страх от камшика на господаря. Може би за някои годините на наказание ще доведат до точка на пречупване.“

 

Всички детайли около предстоящия албум можете да си припомните ТУК, а ТУК можете да чуете първия разкрит сингъл от албума в случай, че сте пропуснали да го чуете.

 

„White Hart!“ ще бъде издаден на диск, плоча и в дигитален формат на 13-ти октомври чрез лейбъла Debemur Morti Productions. Предварителните поръчки са стартирания в  официалния сайт на лейбъла: https://www.debemur-morti.com , както и в BandCamp.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.