THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „How It Ends“, новият албум на PRIMORDIAL

Чуйте „How It Ends“, новият албум на PRIMORDIAL

Ирландската блек метъл банда PRIMORDIAL издаде днес своя десети дългосвирещ албум, „How It Ends“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Metal Blade Records, като поръчки на  физически  носители са възможни на  следния адрес: https://www.metalblade.com/primordial/ .

PRIMORDIAL нямат нищо за доказване . След като просъществува  тридесет и две години и сега се завръща с опустошителното си ново студийно предложение, ирландската банда дава ясно да се разбере, че представлява първична сила, която последователно поставя всичко на картата. Продължаването на възхвалявания от критиците „Exile Amongst The Ruins“ от 2018 г., „How It Ends“, доставя именно от тяхната основополагаща смес от келтски фолклор и блек метъл, с допълнително добавено усещане за взиране в апокалипсиса.

„Заглавието е въпрос – така ли завършва? Как се случва всичко: култура, език, история, общество – човечество – кой знае?“, казва вокалистът A. A. Nemtheanga. „Независимо кой сте или сте били, получавате един шанс за всичко това и той пита дали това е краят на вашия град, щат, нация? Митове, традиции, взаимоотношения – краят на всичко това…  и предполагам, че  албумът задава също и  въпроса кой реагира, кой се бунтува срещу този край – как свършва всичко за всички бунтуващи се души, дори и погледнато откъм днешна дата?“

Работейки заедно с членовете-съоснователи Pól MacAmlaigh (бас) и Ciáran MacUilliam (китара) и дългогодишния барабанист Simon O’Laoghaire, групата започна да пише сериозно през есента на 2022 г., след като запалва огъня под себе си, за да работи прибързано и продуктивно. PRIMORDIAL никога не планират запис предварително, а се събират естествено, въпреки че Nemtheanga от самото начало знае, че иска нещо с по-голям, по-отворен звук и нещо по-агресивно, което е точно това, което и постига накрая групата като цел.

“How It Ends е много агредсивен,  предизвикателен, висцерален и бунтарски албум и докато работихме, всичко започна да придобива по-голяма форма и яснота. Може да е нотата, с която излизаме, но ще бъде нота на съпротива, в музикален план. Мисля, че е и по-метъл! И още по-епично!“

Нужно е само едно слушане, за да се убедим, че тези твърдения са верни, независимо дали става въпрос за надигащата се, груба и  мрачна „Ploughs To Rust, Swords To Dust“, отчаяната „Pilgrimage To The World’s End“ или по-разтегнатата „All Against All“ ”, която е напоеана със зловещ въздух и задвижвана от удрящи ритми, притежава извисяваща се кулминация.

„Със сигурност звучи като PRIMORDIAL, в това няма съмнение, ние имаме свой собствен стил и това е нова глава от същата книга. Ако сме направили нещо ново, то наистина е да работим с повече увереност и убеждения в посланията си от всякога и да се доверяваме повече от всякога на инстинктите си.“

Черпейки лирично влияние както от модерни, така и от исторически идеи, Nemtheanga винаги дава на слушателя нещо, върху което да се замисли. „How It Ends“ не е изключение:
„Ако, например,  в „To The Nameless Dead: (2007) ставаше дума за преместването на границите, изграждането на нациите и онези, изпратени на война, които дават живота си, за да ги формират, тогава „How It Ends“ е албумът , в който става дума повече за съпротивата срещу тези империи, за борците за свобода, престъпниците, хората, които самоубийствено се застъпват  за свободата на словото или независимостта – или за най-важната дума в английския език: свободата. Не е трудно да се разбере защо албумът е вдъхновен от това, имайки предвид къде се намираме в момента в света.”

 

 

Съдържание:
1.How It Ends 07:50
2.Ploughs to Rust, Swords to Dust 07:35
3.We Shall Not Serve 07:18
4.Traidisiúnta 02:12
5.Pilgrimage to the World’s End 07:07
6.Nothing New Under the Sun 07:11
7.Call to Cernunnos 05:59
8.All Against All 08:48
9.Death Holy Death 05:40
10.Victory Has 1000 Fathers, Defeat Is an Orphan 06:14

 

 

 

Последвайте официалната премиера на албума в YouTube :

 

 

Като допълнителен подарък към феновете си, групата споделя и видеоклип към заглавното парче „How It Ends“. Последвайте официалната му премиера тази вечер от 18 ч.:

 

 

PRIMORDIAL са :
A.A. Nemtheanga – вокали
Ciarán MacUilliam – китари
Michael O’Floinn – китари
Pól MacAmlaigh – бас
Simon O’Laoghaire – барабани

 

Полезни връзки:

https://www.primordialofficial.com
https://www.facebook.com/primordialofficial
https://www.instagram.com/primordial_official
http://www.metalblade.com
http://www.facebook.com/metalbladerecords
http://www.twitter.com/MetalBlade
http://www.instagram.com/metalbladerecords

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.