THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Nightsphere“, новият албум на HERETOIR

Чуйте „Nightsphere“, новият албум на HERETOIR

Германската пост-блек метъл банда HERETOIR излъчи премиерно своя трети дългосвирещ албум, „Nightsphere“!
Студийното заглавие ще бъде официално  издадено на 6-ти октомври чрез лейбъла Northern Silence Productions, като предварителните поръчки на физическите носители вече са стартирани на следния адрес: https://bit.ly/45bydlh.

Новият запис е концептуален албум, който се занимава с борбата между силите на природата и света на машините. Човечеството е в разгара на тази конфронтация и дихотомията между живот като животно сред животни и съществуване като зъбно колело в колелото на прогреса определя хода на историята, разказана в петте песни.

„Nightsphere“е мрачен албум, който преплита атмосферични блек метъл части с мелодични чисти пасажи, въртящи се бласт бийтове със спокойни пост-рок и ембиънт звуци и интензивността на отчаяни писъци с трогателната емоционалност на меланхолични чисти вокали в музикално пътешествие през един архаичен свят.

„Nightsphere“ е първият албум, който е написан от цялата група, включващ приноса на всеки един от членовете ѝ. „Nightsphere“ включва ембиънт звуци от дългогодишния приятелски проект Hidehidehide, както и гостувания на двама гиганти от (пост)блек метъл жанра – Tim Yatras от Austere, който дава допълнително гориво на песента „Twilight Of The Machines“ със своята меланхолия , и Nikita Kamprad от Der Weg einer Freiheit, който доставя интензивни и мощни вокали в „Glacierheart – Nightsphere Part II“.

Естественият и органичен, но и в същото време мощен звук на „Nightsphere“ е усъвършенстван от David Deutsch и Justin Felder от 1408 Productions, които са отговорни за смесването на записа. Nikita Kamprad от Der Weg einer Freiheit е отговорен за мастерирането на албума.
Обложката е творба на Karl Wilhelm Diefenbach.

Пригответе се да се потопите в силно атмосферно нощно царство и емоционален водовъртеж с „Nightsphere“!

 

 

 

Съдържание:
1. Sanctum – Nightsphere Part I 10:45
2. Twilight Of The Machines 08:34
3. Pneuma 06:57
4. Glacierheart – Nightsphere Part II 11:57
5. The Death Of Man 04:07

 

 

 

Официална премиера на албума в YouTube:

Състав:
David ‘Eklatanz’ Conrad – вокали, китари
Maximilian Forst – вокали, китари
Kevin Storm – китари, беквокали
Matthias ‘Nathanael’ Settele – бас, беквокали
Nils Groth – барабани, беквокали

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.