THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Oalevluuk“, новият албум на Salacious Gods

Чуйте „Oalevluuk“, новият албум на Salacious Gods

Нидерландската блек метъл банда Salacious Gods се завръща с новина за нов албум, повече от 15 години след издаването на последния си опус „Piene“!
Третият дългосвирещ албум на групат носи името „Oalevluuk“ и ще бъде издаден на 6-ти октомври чрез лейбъла Hammerheart Records, като днес можем да чуем албума премиерно в цял вид.

Кралете на нидерландския блек метъл Salacious Gods, някога смятани за изгубени и забравени, се завръщат с техния magnum magistralis! Блек метъл във върховна форма : чист, бърз, интензивен и пълен с омраза!

“Oalevluuk” има такова значително и многослойно значение за Salacious Gods като група и за отделните членове, че албумът може да говори сам за себе си. Той улавя борбата и издръжливостта, с които групата трябваше да се справи, за да завърши това парче чиста, ритуална тъмнина.

Малко след издаването на предишния албум „Piene“ през 2005 г., Salacious Gods всъщност вече имаха нов албум, написан и готов за запис през 2006 г. Материалът за него е  написан по старомодния начин, в репетиционната. Но след период на саморефлексия и самобичуване, новият материал започва да изглежда на групата твърде подобен на старото заглавие и не отговарящ на стандартите им. Поради промените в процеса на писане, както и непрекъснато развиващия се начин на мислене, групата се впуска в нови хоризонти както музикално, така и лирично.

Новият материал за “Oalevluuk” е написан и усъвършенстван през 2008 г. Процесът на записите започва малко след това, но в този момент първите зловещи признаци на старото проклятие („Oalevluuk“) започват да надигат глава. Студиото губи жизненоважни записи, някои членове на групата получават бавно заздравяващи наранявания, случват се и промени в състава,  за капак и лични трагедии връхлитат голяма чат от музикантите… и това са само част от неуспехите, причинени от “Oalevluuk”. Затова, за да вземат нещата в свои ръце и да се издигнат като феникс от пепелта, Salacious Gods изграждат свое собствено място, където да записват своята традиционна сатанинска напитка от черна жлъч: студиото Fire & Brimstone.

Въпреки всички беди, застигнали групата през годините, след презаписи и промени в състава, звездите най-накрая се подреждат през 2020 г. и докато земята се разпада под влиянието на пандемия, нова сила започва да тече във вените на старите и новите членове на Salacious Gods. Основателят на групата и китарист Iezelzweard поема контрола и повежда новосформираната орда на Salacious в студиото Fire & Brimstone, за да запишат заедно  “Oalevluuk”. Той обединява старите членове на групата Swerc (Kjeld, Lugubre, Uuntar) и Fjildslach (Kjeld, Lugubre) с новите членове Njirrebrod (Standvast, Lugubre) и Lafawijn (Iku-Turso, Orewoet, Terdor). В резултат са записани девет нечестиви песни, изпълнени с омраза и злоба. Текстовете са написани както на английски, така и на техния местен дренти диалект. Лиричните теми са смесица от кошмари на членовете на групата, ритуални преживявания, извършени от собствените им ръце, както и канализиране на силите им от духовните измерения в тези от  плът и кръв.

За да се създаде възможно най-добрата атмосфера, албумът е мастериран от Tore Stjerna (Watain, Funeral Mist, Ofermod), а обложката е създадена от Babalon Graphics (Behexen, Ensiferum, Celestial Bloodshed), Médan Savamhel BA’Al, (Corpus Christii) и Khaos Diktator Design (Lock Up, Doedsvangr, Thron). Интензивно, бързо темпо на барабани, съчетано със запомнящи се мелодии и фини клавирни пасажи, задава настроението за нечестивото завръщане на боговете от Дренте!

Линк за предварителна поръчка: https://salaciousgods.lnk.to/oalevluuk

 

 

 

Съдържание:
1.Rise, Oh Horned One, Rise! 04:40
2.Morbid Revelations in Blood and Semen 05:59
3.Bloedkloete 04:59
4.Devotion 07:52
5.Gnosis of the God Impure 04:17
6.Honor Him 09:41
7.Sulphur, Mingled with Poison 05:26
8.Towards the Darkening Light 06:23
9.Oalevluuk 06:48

 

 

Официална премиера на албума:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.