THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

FAIDRA представя сингъла „Mother Acherontia“

FAIDRA представя сингъла „Mother Acherontia“

Шведският атмосферичен блек метъл проект Faidra представи нов сингъл от  предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Militant, Penitent, Triumphant“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 3-ти ноември чрез лейбъла Northern Silence Productions, като предварителните поръчки на физическите носители (аудиокасета, диск и плоча) вече са активни на следния адрес: https://bit.ly/45WBvcA.

 

След невероятния успех на дебюта, вторият пълнометражен албум на FAIDRA, озаглавен ”Militant, Penitent, Triumphant”, се основава на изключително стабилна основа. Заглавието демонстрира уникалните звукови структури, които толкова много хора оцениха в „Six Voices Inside“ и които наложиха името на проекта в световния ъндъграунд. Запазването на този типичен звук и атмосфера е наистина съвсем съзнателно решение на музиканта. Познатите структури, ембиънт синтезаторните звуци и бавните темпове от първия албум присъстват и продължават тази традиция, като същевременно включват от време на време нови елементи и влияния.

Работата по този нов албум започва почти веднага след издаването на дебютния албум, като поради липсата на свободно време на музиканта, издаването му се забавя. По проекта се работи от време на време в продължение на почти три години без постоянен работен поток – всичко се случва според вдъхновението и когато наистина музикантът е способен да вложи 100% от себе си в правенето на музика.

Докато дебютът се занимаваше с много различни теми, новият албум има много специфична тема, преминаваща през почти всяка песен. По-голямата концепция се занимава с темите за греховете, покаянието и изкуплението; също отразява и темата в заглавието на албума –  трите състояния на католическата църква.

 

 

Съдържание:
1.The Leavening Rot
2.Punishment Nailed Deep
3.Parousia Delayed
4.Halo of Ashes
5.Mother Acherontia
6.Jaws of Neptune

 

 

Чуйте сингъла „Mother Acherontia“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.