THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия дебют на THREE EYES OF THE VOID

Нов сингъл от предстоящия дебют на THREE EYES OF THE VOID

Украинскo-полската блек метъл банда Three Eyes of the Void разкри нов  сингъл и официално видео от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, „The Atheist“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 27-ми октомври чрез лейбъла Folter Records, като вече може да бъде предварително поръчано на физически носител на следния адрес: https://bit.ly/3LCAgaK.

Вокали, китари, текстове изпълнява Dmytro Kvashnin , като негова заслуга е и работата по композирането на цялата музика.
Барабаните са поети от Arkadiusz Niziołek .
С гост-вокали в ‘Descent’, ‘No More Light’ , както и с писането на текстовете към парчетата, участва Andriy Tkachenko (Vin de Mia Trix, NO).
Басът е записан от Zlatoyar (SOEN).
Саксофон в песента ‘Descent’ изпълнява Dima Dudko (White Ward).
Барабаните са записани от Filip “Heinrich” Hałucha в Heinrich House Studio, Полша.
Вокалите са записани от Michał Daschke от Black Peak Records, Полша.
Смесването и продуцирането на музиката в албума са осъществени от David Deutsch от 1408 Productions, Германия.
Мастерирането е осъществено от Nikita Kamprad, Германия.
Обложката е творба на Maciej Kamuda.

Бандата Three Eyes of the Void първоначално започва като самостоятелен проект на музиканта Dmytro Kvashin. Дебютният EP запис, озаглавен „The Moment of Storm“ е записан с помощта на Alexander Ksiarum, който носи отговорността за барабаните.
Материалът е продуциран от Oleg Olgerd Rubanov, музикант от украинската блек метъл банда Kroda, който също така действа и по продукцията на някои от албумите на 1914.
След дебютния материал Dmytro започва с опитите да запише дългосвирещ албум. За съжаление малко след това прекратява работата по него и изоставя записите. Невъзможността на групата да запълни своите редици за изпълнения на живо води до изчезването на Three Eyes of the Void измежду сенките за доста дълъг период от време.

Въпреки това, всичко се променя, когато Dmytro посещава Полша. В Гданск музикантът среща Arkadiusz Niziołek и Marcin Urban – бивш барабанист и китарист на Sacrilegium, легенда в блек метъл ъндъграунд средите в Полша. Не след дълго към тях се присъединява и Jakub Milszewski,басистът на Perpetual. С този състав Three Eyes of the Void се завръща към идеята да запише така бленувания дългосвирещ албум.

В началото на 2023-та година, бандата представи парче, което послужи като загатване за онова, което ще чуем в предстоящото им заглавие. Композицията „Against the One“ е вдъхновена от философията на Фридрих Ницше. И докато всички чакаме предстоящото заглавие, бандата започна да се появява все повече на сцена, заедно с банди като TRAUMA, Gorycz и др.
През август Three Eyes of the Void взе участие и в германския фестивал Under The Black Sun Festival , споделяйки сцена с Messiah, Urgehal, Nargaroth и Craft. И не само това, но групата бе включена и в касетната компилация Solid Rock in Hell Vol. I. Колаборацията със Solid Rock PR доведе и до подписването на договор с лейбъла Folter Records (Nocturnal Breed, SARKOM, Urgehal, Odium Humani Generis).
Дебютният албум „The Atheist“ включва над 40 минути атмосферичен блек метъл, който обследва темите от „Death of God and Mortality“ – добре позната максима на Ницше. Текстовете се фокусират върху човешкия конфликт относно вярата в бога и просветлението, отхвърлянето на концепцията за някакъв създател. Песните рефлектират върху безпомощното състояние и объркването на човека, който осъзнавайки отсъствието на бог, започва да се чувства като пореден ентропичен артефакт.

В „The Atheist“, бандата обследва различни страни на метъл музиката. Атмосферичният блек метъл бива смесен с прогресивни пространства и непреодолимата тежест и мрак на пост-метъла. Всичко това е заобиколено от мрачна, меланхолична и горчива атмосфера, която само допълва това усещане за безпомощност и отчаяние, преследващи човешкото съществуване. Three Eyes of the Void тръгват на пътешествие, за да докажат, че примиряването със слабостите може да е единственият изход за онези, които търсят отговори на въпроса: кой съм аз и защо съм?

 

 

 

 

 

Съдържание:

1. Behind the Stars – 9:40
2. Against the One – 6:23
3. Descent – 7:10
4. No More Light – 8:21
5. Delirium – 3:19
6. The Atheist – 7:50

 

 

 

Чуйте сингъла „Descent“ по-долу:

 

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.