THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

HINSIDES представя сингъла „I nekromisantropisk harmoni“

HINSIDES представя сингъла „I nekromisantropisk harmoni“

Шведският блек метъл проект Hinsides разкри първи сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Hinsides h​ö​rs dj​ä​vulsklockans urklang“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 15-ти декември чрез лейбъла SHADOW RECORDS (дистрибутиран от REGAIN RECORDS), като предварителните поръчки на физическите носители – аудиокасети, дискове и плочи в лимитиран тираж, вече са активни на следния адрес: www.shadowrecords.se.

През 2021-ва година HINSIDES издаде дебютния си дългосвирещ албум „Under Betlehems brinnande stjärna“, който покори феновете със своятта огнена буря от вледеняваща поквара.
Безспорно некротичен като най-ранните наченки на скандинавския блек метъл, от албума блика пронизителен звук , в който ще откриете изобилие от завладяващи и безстрашни обрати на древни блек метъл тропи. В това заглавие HINSIDES разкриха своята по-мелодична страна, но въпреки това запазиха атаката истински брутална и напълно нереална като общ ефект. Може би всичко това не беше изненадващо, като се има предвид, че групата е единственото дело на M.A. от уважаваните ULTRA SILVAM… но така или иначе, представлява нова (и мъчителна) орда, която си заслужава да бъде отчетена.

Сега HINSIDES се завръщат с още по-силна (и -странна) работа с предстоящия „Hinsides hörs djävulsklockans urklang“. Вторият пълен албум на групата се превежда като „Отвъд древния звън на дяволската камбана се чува“ и не може да се намери по-подходящо приближение на непрекъснато разширяващия се звук на HINSIDES.
Подпомогнат от барабаниста на ULTRA SILVAM L.A., M.A. връща църковните камбани от предходния албум и се захваща с тях; на почти всеки (крив) завой бие камбана на гибелта, призовавайки ужасяващи сили от онзи Отвъд. По-конкретно, онези криволичещи зловещи звуци осигуряват допълнителен и контрастен цвят на най-развълнувания блек метъл на HINSIDES досега.

Но обърнете внимание на метъл аспекта на „блек метъла“ тук: дуото дяволски изгражда мрачни хедбенгъри, които се движат напред в състояние на притежание, със силно мелодични водещи моменти, летящи бързо и свободно, като цяло създават (тъмен, дяволски) наративен поток, който е изключително уникален за нещо толкова некротично.

Подчертаващо този аспект на дяволския хеви метъл на „Hinsides hörs djävulsklockans urklang“, е гостуването на Jonas Hansson от хард рокерите от стария свят SILVER MOUNTAIN, който участва в албума със соло в парчето „I nekromisantropisk harmoni“.

Камбаните на гибелта бият още по-силно с великолепието на архаичното магьосничество и поклонението пред дявола: „Hinsides hörs djävulsklockans urklang“ на HINSIDES завършва годината с плашеща окончателност!

 

 

 

Съдържание:
1.Hinsides h​ö​rs dj​ä​vulsklockans urklang
2.För dödens storhet
3.Djävulshymn
4.I nekromisantropisk harmoni
5.666 stötar mot himmelens port
6.En stympad människa
7.The Damned

 

 

Чуйте сингъла „I nekromisantropisk harmoni“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.