THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на Night Crowned

Нов сингъл от предстоящия албум на Night Crowned

Шведската блек/дет метъл банда Night Crowned разкри нов сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум “Tales”.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 10-ти ноември чрез лейбъла Noble Demon.

Night Crowned придоби особена сила в тежката музикална сцена. Дебютният им студиен албум „Impius Viam“, издаден на 28 февруари 2020 г. (Noble Demon), незабавно плени както критици, така и фенове, затвърждавайки мястото си на едно от най-изключителните издания за годината. Съставен от бивши и настоящи членове на известни групи като Dark Funeral, Nightrage и Cipher System, Night Crown притежава музикална визия, която е колкото натрапчива, толкова и ясна. С дебюта си те създадоха произведение на изкуството, което излъчва ярост, меланхолия и чисто унищожение, възкресявайки заспалите звуци на влиятелните скандинавски изпълнения и шедьоври от 90-те.

Постоянното търсене на музикално съвършенство на Night Crowned не познава граници, като групата издаде втория си дългосвирещ албум „Hädanfärd“ през 2021-ва година.
Вдъхновен от история, написана от вокалиста K. Romlin, “Hädanfärd” се впуска в срещите със смъртта, вплитайки широкообхватна концепция, която бива щателно разработена по време на интензивния демо процес на групата. Деветте атмосферични трака в албума, придружени от писмените интерпретации и обяснения на K. Romlin, образуват адски и мрачен монолит, който затвърждава Night Crown като една от най-добре пазените тайни на блек/ дет метъла в Швеция.

На 10-ти ноември тази година, бандата ще издаде очаквания трети дългосвирещ албум, отново чрез лейбъла Noble Demon, който отново предлага зашеметяващо красиви цветни плочи и различни видове дискове. С “Tales”, Night Crown се впускат в нова глава, разширявайки границите на блек/дет метъла до безпрецедентни нива. Подгответе се за слухова атака , която се противопоставя на конвенциите и предефинира границите на жанра.
Night Crown е сила, с която всички трябва да се съобразяват и безмилостният им стремеж към музикално съвършенство не показва признаци на отслабване. С текстове както на английски, така и на шведски, уменията за миксиране на Jonathan Thorpenberg’ извеждат звука на групата напълно на показ, докато мастерирането на Jani Stefanovic гарантира, че всяка нота е ударена с прецизност. Така че отдайте се на тъмнината и оставете Night Crown да ви преведе през техните завладяващи разкази!

 

 

 

 

Съдържание:

1. De Namnlösa (feat. Jens Rydén)
2. She Comes At Night (feat. Therése Thomsson)
3. Nattramn
4. Loviatar
5. Flickan Som Försvann
6. Strandvaskarens Hymn
7. Lupus Luna (feat. Therése Thomsson)
8. Old Tales

 

 

Чуйте сингъла „Flickan Som Försvann“ и вижте официалното видео към него:

 

Полезни връзки:
https://www.facebook.com/nightcrowned
https://www.instagram.com/nightcrowned
https://www.nightcrowned.bandcamp.com
http://nobledemon.com

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.