THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на ONE MASTER

Първи сингъл от предстоящия албум на ONE MASTER

Американската блек метъл банда ONE MASTER разкри първи сингъл от предстоящия си пети дългосвирещ албу, „The Names of Power“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 24-ти ноември чрез лейбъла Eternal Death, като освен в дигитален формат, ще може да бъде открито и на физически носител – аудиокасета, диск и плоча.
Записите на музиката са осъществени в Sonic Environments.
Мастерирането ѝ е извършено в Dead Air Studios.

 

След шест дълги години ликантропско уединение, ONE MASTER са готови да представят нов пълнометражен запис: „The Names of Power“. Вземайки заглавието си от древната окултна идея, че ако човек научи истинското име на божество, може да получи достъп до силата му, темата на албума е върху силата на езика, като всяка песен е фокусирана върху използването му в различен контекст: религия, ерес, култ, самота, вселената и модерността.

Състоящ се от шест песни и общо над 54 минути музика, „The Names of Power“ е първият двоен албум на дългогодишната група. Активни на звукозаписния фронт от 2002 г. насам, ONE MASTER са тук, като се придържат към своя добре изтъркан път на традиционния блек метъл, но и  още повече –  правят албума най-разнообразното си издание до момента, включващо повече секции със средно темпо, атмосферни песни и дори добавят секции с акустична китара. И двете са безпогрешно ONE MASTER, но все пак очаквайте и изненади  – без компромис в нито един от двата случая.

„The Names of Power“ е и първият дългосвирещ албум на групата с техния състав „Mark IV“, с основателя на групата Valder на китара и вокали, дългогодишният член Black Wolf на китара и бас (който пише и свири всички водещи и солови песни ), и първият пълнометражен с Eponymous на барабани. Въпреки че се присъедини след записването на албума, новият басист Grave Dog (след като дълго време е свързан с групата, предоставяйки произведения на изкуството след Reclusive Blasphemy) е част от състава на групата, който ще излиза на сцена занапред. Тъй като това е първият запис на групата в Sonic Environments с Jeff Weed (като мастерингът все още е осигурен от Will Killingsworth в Dead Air Studios), продукцията на албума позволява на групата да блесне повече от всеки предишен запис. „Кристално чисто и кърваво сурово“ е може би близко доближаване до тази продукция.

За да отбележи този важен повод, издаването на „The Names of Power“ съвпада с второто представяне на ONE MASTER на уважавания фестивал Messe des Morts в Монреал, като в момента Ripping Headaches организира пълно турне по Източното крайбрежие/Средния запад за пролетта на 2024 г. Дългогодишно въплъщение на блек метъла от Нова Англия, ONE MASTER се завърнаха, за да възкачат на  своя трон…

 

 

 

 

Съдържание:
1.The First Names 07:52
2.The Forbidden Names 06:29
3.The Secret Names 10:36
4.The Solitary Names 06:42
5.The Celestial Names 08:20
6.The Final Names 14:33

 

 

 

Чуйте сингъла „The Forbidden Names“ по-долу:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.