THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на VASTUM

Първи сингъл от предстоящия албум на VASTUM

Американската дет метъл банда VASTUM разкри първи сингъл от предстоящия си пети дългосвирещ албум, „Inward to Gethsemane“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 10-ти ноември чрез лейбъла 20 Buck Spin, като освен в дигитален формат, ще бъде налично и на физически носител – аудиоокасета, диск и плоча.
По записите и смесването на музиката в албума работи Greg Wilkinson.
Мастерирането е дело на Brad Boatright.
Обложката е творба на вокалиста Daniel Butler.

Четири години и една пандемия след Orificial Purge, Vastum – най-дългогодишната група в списъка на 20 Buck Spin, предлага своя пети разтърсващ документ за психическо неразположение и изгубена вяра с „Inward To Gethsemane“. Както и преди, жалкото отвращение, безпардонно уловено в уникалния подход на Vastum, продължава да покрива музиката с аура на безпокойство.

Пещерната плътност, която Vastum превърна в основен елемент от дискографията си, остава нечовешка както винаги, продължавайки да се рови в по-тъмни атмосфери, като в същото време никога не се превръща в мрачна среда; дори напротив, винаги положението е наказващо и със страховит импулс. Отличително мъчителната двойна вокална атака на Daniel Butler и Leila Abdul-Rauf се появява в „Inward To Gethsemane“; обладаните разказвачи от адския подземен свят на Vastum. Осемминутното затварящо парче „Corpus Fractum“ , от своя страна, проявява трансформираща и дори експериментална страна на Vastum музикално и вокално, като същевременно поддържа характерната безпощадна сила, за която групата е почитана в петте си албума.

Между спорадичните, но легендарни изпълнения на живо и обожаваната дискография на истинския дет метъл от модерната епоха, Vastum е група- факелоносец на зловещия и гротесков ъндърграунд, както в родния Bay Area, така и извън него. „Inward to Gethsemane“ издълбава още един прорез в тотема на отклонението на Vastum.

 

 

Съдържание:
1.In Bed With Death
2.Priapic Chasms
3.Stillborn Eternity
4.Judas
5.Indwelling Archon
6.Vomitous
7.Corpus Fractum

 

 

 

Чуйте премиерния сингъл „Indwelling Archon“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.