THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на Midnight Odyssey

Първи сингъл от предстоящия албум на Midnight Odyssey

Австралийският ембиънт блек метъл проект Midnight Odyssey разкри първи сингъл от предстоящия си осми дългосвирещ албум, „Biolume Part 3 – A Fullmoon Madness“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 24-ти ноември чрез лейбъла I, Voidhanger Records, като предварителните поръчки на физическите носители вече са стартирани на следния адрес: https://bit.ly/45yGLlQ.
Композирането и записите на музиката в заглавието са по традиция изцяло дело на Dis Pater.
Мастерирането е поверено на Patrick W. Engel от Temple Of Disharmony.
Обложката е творба на Elijah Tamu / Ikonostasis, като шаблонът е оформен от Francesco Gemelli.

Четири години след издаването на първата глава, MIDNIGHT ODYSSEY затваря кръга на амбициозната трилогия „Biolume“ с „A Fullmoon Madness“ – огромен троен албум, опакован в нова фантасмагорична корица от Elijah Tamu.
Действайки като стилистично обобщение на австралийския самостоятелен проект, „A Fullmoon Madness“ събира всички метъл нюанси, изследвани от Dis Pater в предишните глави и в кариерата му като цяло.

За пореден път космическият блек метъл, по-голям от самото нощно небе, и смазващата тежест на епичния дуум метъл са обединени от дарк уейв синтезатори, грандиозни симфонични аранжименти и прочувственото вокално изпълнение на Dis Pater, осцилиращо между гарванови писъци и разкошни чисти песнопения, коитио да подчертаят лунния характер на музиката.

„Тази глава обхваща лунното нощно небе и олицетворението и митологията около Селена/Луна“, обяснява Dis Pater. „Луната сама по себе си е „мъртъв“ обект. Светлината й е чисто отражение, но ние сме привлечени от нея по начини, които са едновременно натрапчиви и романтични.“

Вдъхновен от лудостта, пропита от пълнолунието, от страха от лунното затъмнение и тъмночервената луна в древни времена и от приказката и проклятието на Ендимион, „A Fullmoon Madness“ на MIDNIGHT ODYSSEY разглежда светлината в контекста на това откъде идва тя, откъде е зародена.

„В абсолютна тъмнина и най-малката светлина може да бъде достатъчна; в чиста властваща светлина вие търсите сянката или тъмнината“, казва Dis Pater. „Някъде по средата ви се позволява да бъдете заслепени от нито едно от двете, луната отразява достатъчно светлина, за да погледнем в тъмнината и да видим какво наистина има там. И понякога това, което е там, е повредено, изгарящо, изкривено и не е това, което сте се надявали да видите. Тогава искрата на светлината е влудяваща. Понякога те поглъща и нещо чудовищно или ужасяващо поема контрола.“

Всички тези идеи са еволюирали музикално в най-мрачния и агресивен албум от трилогията, но с нотки на меланхолия и симфонично величие, типични за астралните погребения на MIDNIGHT ODYSSEY.

„Това е смърт“, финално споделя Dis Pater, „но не такава, каквато я познаваме“.

 

 

 

Съдържание:
1.As Darkness Dims The Fire
2.A Land That Only Death Knows
3.The Long Forgotten Dead
4.They Have Always Known
5.The Horned Goddess
6.Witching Eyes
7.As One We Grow, As One We Fall
8.The Ghost Of Endymion
9.A Fullmoon Madness
10.In The Lunar Maelstrom
11.Death In Crimson Fire
12.The Last Day
13.Luna

 

 

 

Премиерният сингъл , „A Fullmoon Madness“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.