THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на SWORDS OF DIS

Първи сингъл от предстоящия албум на SWORDS OF DIS

Великобританската блек/дуум метъл банда SWORDS OF DIS разкри първи сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Melencolia“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 24-ти ноември чрез лейбъла I, Voidhanger Records, като предварителните поръчки вече са стартирани на следния адрес: https://bit.ly/3RYrfN5.
Записите, смесването и мастерирането на музиката в албума, са осъществени от Corvin Studios.
Обложката е творба на David Glomba.

Разположени между величествения блек метъл от началото на 90-те и английския дуум, SWORDS OF DIS се завръщат на сцената с „Melencolia“ – албум, в който дуото от Албиона е концентрирало не само цялото си композиционно умение и вокално майсторство (редуващата се употреба на песнопения и блек метъл писъци е просто впечатляваща), но цяло културно въображение, което преплита митология, религия, символизъм, магия и духовни изследвания чрез горчиви разсъждения върху човешката природа.

„Този албум е акт на преданост към Дева Мария от Голия пламък, която е едновременно светлина и божествена тъмнина, съединение, Утринната звезда, въплъщение на първичния хаос, силата, реда и справедливостта на космоса, необузданата красота на женствеността и силата на жените“, обяснява Алис Корвинус, вокалистката на SWORDS OF DIS.

„Ние се стремим да запалим огън в тъмнината, която е и все още прониква в този свят“, добавя мултиинструменталистът Richard Corvinus. „Ние не говорим за красивата, божествена тъмнина, а за тази, която е създадена от собствените ръце на човека чрез жестокост и бруталност. Това произведение е молба към Богинята на вечния свещен огън да измие Земята от този празен бич.“

Удивителната обложка на албума, създадена от David Glomba, е пряко продължение на „Melencolia I“ на Albrecht Durer и изобразява събитията, които продължават оригиналната гравюра, моментите след катаклизма, който се появява на фона на оригинала, където цялата светлина е избледняла и мракът обгръща всичко. Ключовете и змиите на земята символизират и отразяват многото пътища, които Човекът е избрал да поеме към собственото си унищожение, самата Меланхолия сега е подобна на Луцифер, укрепена, молеща за напътствие чрез ритуал и поклонение от Чашата на вечния огън.

Името на групата е взето от „Ад“ на Данте Алигиери и се отнася до Града на Дис, обхващащ целите долни региони на Ада, пронизан от река Стикс и охраняван от падналите ангели, фуриите и самата Медуза. Това е антитезата на небесния град, „местата за поклонение на най-опасните врагове на средновековния християнски свят“, както казва Данте.

„Но това не е свързано само с религията“, уточнява групата; „тя капе и се просмуква във всеки отвор на нашето общество и същество и като такава тази мисъл е изборът да се поставя под въпрос, да не се съобразяваш или да седиш със скръстени ръце, да бъдеш един от малкото, а не многото.“

Музикално, всичко това се превръща в плътни, изискани и театрални песни, които в своята величествена прогресия търсят светлината насред мрака. Епично-симфоничните нощни мелодии на EMPEROR, водени от женски вокали, които нямат за какво да завиждат на тези на окултните рокери THE DEVIL’S BLOOD, се сблъскват с готик-романтични бастиони на групи като PARADISE LOST, за завладяващо музикално изживяване, което е колкото потапящо, толкова и дълбоко.

„Ние сме Мечовете на Дис“, завършва Ричард Корвин, „оръжието, съдът за поставяне под въпрос, за бунт. Да бъдем тези, които не просто приемат това, което им се казва, а тези които отказват да преглътнат горчивия хляб.“

 

 

 

Съдържание:
1.Orison
2.Mask Of The Myriad
3.Sea Of Storms
4.Melencolia
5.Our Lady Of The Naked Flame
6.Oculus Diaboli
7.Oculus Dei
8.Eclipsing The Deathless Sun
9.לִוְיָתָן
10.Palimpsest

 

 

Чуйте първия сингъл от албума, „Sea Of Storms“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.