THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия албум на NYRST

Детайли около предстоящия албум на NYRST

Dark Essence Records анонсираха детайли около втория дългосвирещ албум на исландската блек метъл банда NYRST.
Когато NYRST издадоха своя дебютен дългосвирещ албум “Orsök”през 2020-та година, исландците демонстрираха свирепи музикални способности, които бяха необичайни за група, намираща се толкова ранен етап в кариерата си. Изпълнен с възхитително мрачни мелодии и интензивни вокали, “Orsök” ясно посочи пътя, който групата е предопределена да следва в своите музикални начинания.

Вторият дългосвирещ албум на NYRST носи името “Völd” и надгражда първоначалното обещание на групата, като включва Snæbjörn на вокали, Eysteinn и Davíð на китари, Egill на бас, и Sveinbjörn на барабани, обединени от мрачната идея да създадат най-студените, зловещи и опустошителни звукови пейзажи, които е възможно да бъдат създадени.

Бандата обяснява за заглавието от базата си в Рейкявик:
„Това издание бележи голям крайъгълен камък в нашата кариера като група. Развихме се много като музиканти след издаването на “Orsök” и възприехме много различен подход към писането и композицията. Нашето намерение беше да внесем всички най-добри елементи от предишната ни работа и да реализираме нови идеи заедно с различна тема, което от своя страна доведе до много по-тежък, мрачен, но мелодичен албум.“

Позиционирането в Рейкявик без съмнение помага на амбицията на NYRST да даде плод, защото „Völd“ е написан и репетиран в рамките на няколко километра от активен, бълващ лава вулкан, чието присъствие определено позволява на групата да почерпи вдъхновение от суровия пейзаж, чиято красота е подчертана от мрачна, вечно надвиснала опасност.

„Völd“, което, грубо преведено, означава „сила, мощ или могъщество“, е безапелационна почит към огромните вулкани на Исландия. Музиката му извиква образи на безмилостната и непростима суровост на природата, която доминира над всяко живо същество в тази земя.

С обложка на албума от Nightjar Adam Burke, оформление от Skaðvaldur и фотография от Þorsteinn Dagur Rafnsson, списъкът с песни за “Völd” е както следва:

1.Völd
2.Sundra skal sálu
3.Hrímvíti
4.Fjalli∂ andar
5.Eilíft eldhaf
6.Drottnari nafnlausra gu∂a
7.Af fjarri ströndum

 

“Völd” ще бъде издаден чрез лейбъла Dark Essence Records на 8-ми декември, като ще може да бъде открит както в дигитален формат, така и на физически носител – аудиокасета, диск и плоча.

 

Полезни връзки:
https://darkessencerecords.no/shop
https://nyrst.bandcamp.com/album/v-ld
https://darkessence.indiemerch.com
https://www.facebook.com/Nyrst/
https://nyrst.bandcamp.com/album/demo
https://www.instagram.com/_nyrst_/

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.