THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия юбилеен албум на DETHRONED 

Първи сингъл от предстоящия юбилеен албум на DETHRONED 

Dominance of Darkness Records с гордост разкрива детайли около предстоящия дългоочакван втори дългосвирещ албум на германската блек метъл банда DETHRONED и първи сингъл от него!
Студийното заглавие носи името „A Bridge to Eternal Darkness“ и ще бъде издадено на 1-ви декември, като ще може да бъде открито на физически носител – аудиокасета, диск и плоча.

Dethroned са едно от най-култовите имена в богатата (но често пренебрегвана) история на немския блек метъл. Корените на групата датират от 1991 г., с групата Mysticism, която издаде само едно демо. От пепелта на Mysticism идва Dethroned през 1993 г., основана от триото Barkayal, BSoD и Morgoth. През следващите три години групата издава половин дузина демота, вярно излъчвайки духа на блек метъл сцената от средата на 90-те. През 1998 г. Dethroned издадоха запис на живо, „Christentod“, който включваше и няколко бонус песни, които са от прекратено 7-инчово EP. След този запис групата се оттегля в сенките за цяло десетилетие, преди да се появи отново с „Promo 2008“, скоро последван от „In Sign of the Pentagram“ – ретроспективна компилация, обхващаща техните творби от 90-те. Последва нова пауза до 2016 г., когато Dethroned издадоха сплит албум, към който се присъединиха колегите немски орди Sacrilegious Rite и Goatblood. Най-накрая, през 2017 г. те издадоха първия си пълнометражен албум, „Bluotrunst“, който за щастие звучеше така, сякаш 90-те никога не са свършвали.

И това продължава (и както се очакваше, след няколко години мълчание) с втория албум на Dethroned, „A Bridge to Eternal Darkness“. Нещо като издание за 30-та годишнина за германците, „A Bridge to Eternal Darkness“ яростно защитава името си: 47 минути освободен от всякаква мода блек метъл от стария свят, служещ като портал към мистерии и мистицизъм отвъд посредствеността на смъртните. Подобно на митичната епоха, от която са излезли, Dethroned тук поддържат любопитен контраст между ярък монохроматизъм и писане на песни без граници – връщане към дните, когато веднага можете да разберете за какво става дума, но и когато всяка група предлагаше свои уникални обрати в своята безупречно представяне.

Като такъв, „A Bridge to Eternal Darkness“ е измамно динамично преживяване. Агресията със сигурност се отчита, но също и меланхолията, и често двете се сблъскват в рамките на една и съща песен; писането на песни до голяма степен се придържа към средното темпо едновременно триумфално и разтърсващо, войнствено и отпуснато. Китарите са остри и студени, разбира се, но истинската бас китара тласка тази динамика напред; мъгливите синтезатори остават където могат, периодично, но винаги с мощна цел. Продукцията е превъзходна в баланса си между ефервесцентна суровост и кристална яснота, подчертавайки напълно истинското (и много страстно) свирене в албума. Финалът е кавър на легендарното за сцената парче на Grausamkeit, ​почитащо както традицията, така и годините на BSoD и Barkayal в Dethroned.

Поддържайки нещата DIY, китаристът John Never се справя с всички произведения на изкуството (външни и вътрешни) за „A Bridge to Eternal Darkness“. За да отпразнуват тази годишнина, Dominance of Darkness едновременно ще преиздадат „Bluotrunst“ като дигипак CD с шест панела и алтернативна обложка.

Омраза, бунт и богохулство от 1993 г. насам: DETHRONED нанасят удар срещу модерността!

 

 

 

Съдържание:

1. Come to Me
2. Vinum Creaturae
3. Disciple of the Elders
4. Colour Out of Space
5. Void
6. Ewig Fäulnis
7. Ruf der Tiefe
8. Descent
9. A Bridge To Eternal Darkness
10. Im Zeichen Des Bösen (Grausamkeit cover)

 

 

 

Днес можем да чуем сингъла „Come to Me“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.