THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия дебют на NETHERDOM

Първи сингъл от предстоящия дебют на NETHERDOM

Самостоятелният блек метъл проект NETHERDOM разкри първи сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, „Forsaking, Forseeking“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 31-ви октомври чрез лейбъла Amor Fati Productions, като ще може да бъде открито и на лимитиран тираж физически носители – 12″ винил.

Невероятен дебют на ветеран от блек метъл ъндърграунда, Netherdom е изцяло солово начинание, но звукът във „Forsaking, Forseeking“ звучи невероятно обширен. Отличаващ се с уникален стил на продукция – плосък, но пълен, суров, но изискан – Netherdom разкрива просторен, призрачен стил блек метъл, който еднакво кима към древността и вкусния край на модерността.

Пропит с вдъхновения от култовия албум „Bergtatt“ на Ulver, „Winterkälte“ на Paysage d’Hiver и „Banished From Time“ на Black Cilice и „To Sense, To Perceive“ на Voidsphere, сенчестата същност на проекта изследва собствените си визии, твърдо в пантеона на блек метъла, но и в никакъв случай зачитащ единствено неговите граници . Самият 41-минутен албум съдържа три епични парчета, като втората страна е заета от монолитната, почти 24-минутна „To Forsake Remnants of an Existence Bereft of Meaning“ – наистина, като цяло идеалната дължина за максимално потапяне в това алтернативно астрално/зимно царство. Да стоиш пред всяка от тези песни е зашеметяващо; да си представим, че всеки може да отеква безкрайно в най-тъмните кътчета на душата – било то „астрално царство“, „зимно царство“ или дори някаква комбинация от двете – че рифовете могат да бъдат удължени и зациклящи безкрайно, хипнотизирайки във вихър на великолепната невъзможност, прави Forsaking, Forseeking още по-истинско име.

Netherdom е началото и краят. Обложката и списъкът с песни на дебюта „Forsaking, Forseeking“ са както следва:

 

 

Съдържание:

1. Lured By All That Is Forsaken [9:27]
2. In The Depths Of The Fog [7:54]
3. To Forsake Remnants Of An Existence Bereft of Meaning [23:33]

 

 

 

Чуйте премиерния сингъл, “ In The Depths Of The Fog“:

www.amor-fati-productions.de
www.amorfatiproductions.bandcamp.com

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.