THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Silent Thunder и Zmyrna представят записа „Saeculum Mysticum“

Silent Thunder и Zmyrna представят записа  „Saeculum Mysticum“

Американският самостоятелен блек метъл проект Silent Thunder, отроче на музиканта M. от Lamp of Murmuur, издаде общ сплит албум с интернационалната блек метъл банда Zmyrna.
Албумът носи името „Saeculum Mysticum“ и се разпространява чрез лейбъла GoatowaRex.
По записите, смесването и мастерирането на музиката на Zmyrna работи звуковия инженер Brian Bajak, докато по традиция цялата работа по музиката на Silent Thunder е записана и обработена от M.
Обложката е творба на Robert A. von Ritter, като дизайнът е на AINUL IBLIS.

Затънал в средновековния мистицизъм на неповторимите блек метъл тирани, Silent Thunder и Zmyrna, „Saeculum Mysticum“ е раздвоено заклинание на най-жесток заговор. Слизайки от еретическите небеса в епохата на 2021 г., Silent Thunder е американската светкавична опора на M., известен с магьосничествата си под прозвището Lamp of Murmuur, но тук използва името Silent Thunder, за да донесе мълнии на самота върху враговете си, като с работата си върху „Saeculum Mysticum“ осигурява сурова симфонична блек метъл атака , натоварена със синтезаторна сънливост, меланхолична китарна некромантия, ортодоксално перкусивно изтезание, ръмжащи вокални оплаквания и продукция, която е еднаква както в своята яснота, така и в дисонансната си песен.

Zmyrna си проправя път от гроба през 2020 г., като членовете ѝ са от различни части на Чехия и Словакия, като осигуряват триединство от сурови блек метъл магии за „Saeculum Mysticum“. Равен на височините на ереста. Тихият гръм предвещава,Zmyrna нанася смазващо сурово черно нещастие върху онези, на които проповядва богохулствата си, осигурявайки окаяно множество от тях; виеща вълча реч, дрънкащи хорови вокали, посветена средновековна тематика, замръзнала тремоло мелодика, умора на флейта от вятъра, перкусия с бойни ритъмове и наистина дисонантно производство на величествена ентропия. Прошепнат в скрити стаи , задимени от погребален дим, „Saeculum Mysticum“ е перфектната среща на ковени, разделени от огромните океани, интуитивно изследване на енигматичното минало и разцвет на най-великите произведения на двете същности до момента. Разделено заклинание на суров блек метъл средновековно мъчение, което не е за изпускане.

 

 

 

Съдържание:
1.Zmyrna – Canticum decimum 08:04
2.Zmyrna – Canticum undecimum 06:53
3.Zmyrna – Canticum duodecimum 06:27
4.Silent Thunder – Night of the Iron Torches 10:24
5.Silent Thunder – Riding on Oniric Golden Wings 08:46

 

 

 

Премиера на заглавието в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.