THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Lappish Shatanism“, новият албум на Nôidva

Чуйте „Lappish Shatanism“, новият албум на Nôidva

Финландската блек метъл банда Nôidva разкри за свободно слушане предстоящия си дългосвирещ дебют, „Lappish Shatanism“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 27-ми октомври чрез лейбъла Purity Through Fire, като ще бъде налично на физически носител – дискове в лимитиран тираж.

През 2020-та година, Nôidva заявиха името си със записа „Windseller“. В онзи момент макар и съвсем нова група, формацията включва членове на Sacrificium Carmen и Riivaus.Макар и финландският блек метъл да е осезаем във всеки един аспект, Nôidva са фокусирани върху лапландския шаманизъм – и сега се завръщат, за да придадат още повече плътност на своята визия.

Озаглавен „Lappish Shatanism“, вторият дългосвирещ албум на Nôidva носи много от качествата на предшественика си:мистицизъм – едновременно вълшебен и фолклорен, и меланхолия , която което раздвижва по-смелата страна на духа, а не незабавната и неотменима кръвожадност.
Въпреки че все още в състава си съдържа същите четирима музиканти, Lappish Shatanism се обръща към много по-суров звук и обследва по-мрачни територии – повече земя и мръсотия, отколкото атмосферичните подводни течения на „Windseller“ – с тази грубост, която прави народните им чувства още по-строги и сурови , Nôidva се разкриват като проницателни традиционалисти, трогателно придаващи благоприятен аспект от края на 90-те във форма и усещане; дали някой иска да го квалифицира като „езически“ блек метъл, няма значение, когато се сблъска с такова звездно качество.

 

 

Съдържание:

1. Korpikutsu
2. Fall of the Axis Mundi
3. Natural Oneness
4. Dryads of the Virgin Forest
5. Supranormaali Transsendentaali
6. Hidden Hate of the Northern Shamanism
7. Pohjolan Hymni
8. Lappish Shatanism

 

 

 

Официална премиера на заглавието в YouTube:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.