THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Majestic Heights, Melancholic Depths“, новият албум на ALDAARON

Чуйте „Majestic Heights, Melancholic Depths“, новият албум на ALDAARON

Култовата френска блек метъл банда ALDAARON разкри за свободно слушане  предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „Majestic Heights, Melancholic Depths“.
Студийното заглавие ще бъде официално издадено на 20-ти октомври чрез лейбъла Paragon Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча.

Линк за предварителна поръчка: https://www.paragonrecords.org/pages/aldaaron

В тази планинска вселена цари ледников студ, който запазва чистотата на пейзажа едновременно пуст и величествен. Природата тук е дива и необуздана, управлявана от собствените си закони, а заснежените върхове се извисяват гордо, свидетелствайки за изминалите векове.

По-голямата част от човечеството изчезна, оставяйки място за шепа редки индивиди, водещи отшелнически живот. Самотата е суверенът на тези отдалечени земи, но за тези, които живеят тук, тя в никакъв случай не е бреме. Тези хора са избрали да се оттеглят от суматохата на съвременния свят, оставяйки зад себе си материалните ограничения и повърхностните аспекти на обществото, за да прегърнат живот в хармония с природата и нейните мистерии, посвещавайки се на съзерцание и духовност.

Това е свят, в който времето сякаш се забавя, където природата царува като абсолютен суверен, а животът се ръководи от ритъма на сезоните и стихиите. Свят, който предлага убежище на онези, които търсят истинския смисъл на съществуването и красивия начин на общуване с природата в най-чистата й форма.

Описаната вселена от въображението на Ioldar е именно тази, която ражда музиката на Aldaaron.

 

Съдържание:
1.Bannières de nuit
2.Rôdeur des sommets
3.Monti Vagus
4.Voyageur des cimes
5.Chroniques des jours d’alors
6.La bataille approche
7.Les tambours et le fer
8.Impassibles cénotaphes
9.The Knell and the World
10. Pride and Sorrow – Ambient Mix

 

Официална премиера на „Majestic Heights, Melancholic Depths“ в YouTube:

Aldaaron се заражда през 2002-ра година по идея на Ioldar под името Empires de Glace сред самотните гори на Алпите, като след 2004-та възприема настоящото си наименования. Музиката на бандата представлява отдаване на почит към духовете на старите гори и вечно покритите със сняг върхове.

През 2023-та година, Aldaaron се завръщат със своя нов албум, ‘Majestic Heights, Melancholic Depths.’ Чепейки вдъхновение от „Malazan Book of the Fallen“ на Steven Erikson,албумът несъмнено показва еволюцията на музикантите докато в същото време продължава да поддържа онази героична, меланхолична и яростна атмосфера на композициите, които дефинират техния звук.
По време на заглавието, Aldaaron кани слушателите на една завладяваща одисея, където всяка песен се разгръща като ярка глава в епична сага, привличайки ги да прекосят пейзаж от сложни мелодии, трогателни емоции и непоколебима интензивност.

Последвайте Aldaaron: https://linktr.ee/aldaaron
Paragon Records: https://www.paragonrecords.org/

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.