THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Avodah Zarah“, новият албум на AMALEKIM

Чуйте „Avodah Zarah“, новият албум на AMALEKIM

Италиано-полската блек метъл група Amalekim разкри за свободно слушане своя  втори дългосвирещ албум, „Avodah Zarah“.
Очаква се студийното заглавие да бъде официално издадено на 3-ти ноември чрез новия лейбъл на групата Avantgarde Music, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча.
Музиката в албума е продуцирана от Gabriele Gramaglia (Cosmic Putrefaction, Vertebra Atlantis).
Обложката е творба на Igor Datkiewicz.

Основани през 2020 г. от Mróz (вокали и китара), Amalekim издават първия си албум, „HVHI“, същата година. „HVHI“ е мелодичен блек метъл албум, пълен с мрачни атмосфери, пристрастяващи рифове, бързи ритми и магически плетеници.
През 2022 г. групата напълно обнови състава си във връзка с разработването на следващия си албум, „Avodah Zarah“.
Пътят, поет с това ново произведение, се насочва към по-иновативни и дисонантни звуци, превръщайки Amalekim в нещо ново, което скоро ще бъде разкрито и пред света… С няколко концерта в Италия и Европа, походът на Amalekim едва сега започва.

Още веднъж, крайната цел е да се постави под въпрос всичко, което е свято и всичко, което е светско в тази наша епоха. „Avodah Zarah“ съдържа много влияния и много различни преживявания, както на музикално, така и на лично ниво, стремейки се да се представи като нещо ново в най-чистата традиция на жанра.

С тази творба Amalekim решително обръщат нова страница в сравнение с предишната си работа, „HVHI“, с концептуална и музикална зрялост, стремейки се да запазят мелодичните аспекти, които ги отличават, реализирани чрез дисонанси и по-голяма композиционна сложност.“

Avodah Zarah“ се върти около концепцията за преобръщане на ценностите, като взема много от старозаветната традиция, окултизма и алхимията, винаги в опит да доведе до ушите и очите (започвайки от корицата) на слушателите вечно присъстващ бунт, но без очевидността и обобщеността, които твърде често бележат днешния свят.

Линк: https://bit.ly/45I2g4y

 

 

 

 

 

Съдържание:
1.Psalm I: Avodah Zarah
2.Psalm II: Efes Sefirah
3.Psalm II: Olam Teshuvah
4.Psalm IV: Tzek Harakah
5.Psalm V: Litrof Rekanut
6.Psalm VI: Litfos Atziluth
7.Psalm VII: Hallel leQuayn
8.Psalm VIII: Hester Panim
9.The Disease

 

 

Официална премиера на заглавието:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.