THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на SOLBRUD

Премиерен сингъл от предстоящия албум на SOLBRUD

Датската блек метъл банда SOLBRUD разкри първи сингъл от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, двойното издание „IIII“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 2-ри февруари 2024-та година чрез лейбъла
Vendetta Records, като ще бъде налично на двоен диск, двоен 12″ винил и двойно касетно издание.
По смесването на музиката работи Marcus Ferreira Łarsen, а мастерирането е поверено на Flemming Rasmussen в Sweet Silence Studios.
Обложката е творба на Adrian Utzon Dietz.

В “IIII”, SOLBRUD се противопоставят директно на своя предишен начин на композиране, аранжиране и филтриране на музиката – а именно , колективният. Когато започва писането на песни за предстоящия двоен албум, SOLBRUD решават, че всеки един от четиримата членове трябва поотделно да композира музика и да напише текстове за  една от четирите страни на двойната плоча. Като, разбира се, всички песни, записани от групата , да са в същото време  едно цяло.

В бандата, също така,  нараства  желанието  музикалната палитра да се разшири още повече. Следователно този нов процес става едновременно вдъхновяващ и вълнуващ за всеки отделен член на групата. Но също и се заражда метод на работа, който отнема много време и енергия по пътя. Резултатът от всичко това се превръща в най-дългия, най-амбициозния и най-разнообразен албум на SOLBRUD досега – дори оставяйки място за по-кратки и по-прости песни. Атмосферният и примамлив блек метъл на групата с характерния им звук , обаче,  остава непокътнат.

Както вече стана ясно, албумът се казва “IIII”. Следователно числото 4 е повтаряща се тема; 4 члена, 4  страни  на плочата и 4-ти студиен албум на SOLBRUD. 4-те класически елемента – вятър, вода, земя и огън – също са част от вселената на  „IIII“. Всяка винилова страна – и съответно композициите на всеки член – съставляват по един елемент.

Групата започна записите на „IIII“ през 2021 г., но през есента на 2021 г. вокалистът/китаристът Оле Лук напусна SOLBRUD, за да се съсредоточи върху соловия си проект Afsky. Но Ole Luk все още е част от “IIII”, тъй като той написа и композира своята част и я записа с групата преди заминаването си. SOLBRUD свириха на прощален концерт с Ole Luk в Копенхаген на 28-ми май 2022 г., на голямата сцена на  Ungdomshuset Dortheavej 61. Новият централен вокалист и китарист на SOLBRUD е David Hernan, който стана част от групата в началото на 2022-ра година. David Hernan вече изнесе няколко концерта в Дания и в чужбина със SOLBRUD и доказа своята стойност като нов фронтмен. Сега остава да тръпнем в очакване какво още е замислено от атмосферичните гиганти и е зародено от яркото им въображение…

 

 

Съдържание:
01. Hvile (17:36)
02. Tåge (6:13)
03. Når Solen Brydes Del I – En Undring Vækkes I Mit Sind (2:04)
04. Når Solen Brydes Del II – Mod Afgrundens Flammehav (11:27)
05. Når Solen Brydes Del III – For Evigt, For Altid, Forandret (7:03)
06. Når Solen Brydes Del IIII – En Ny Tid For Mig Står (3:20)
07. Ædelråd (15:58)
08. Sjæleskrig (8:19)
09. En Ild Som Tusind Sole (10:01)
10. Aske (7:48)
11. Postludium (4:15)

 

 

Чуйте сингъла „Tåge“ по-долу:

SOLBRUD са:
David Hernan – вокали и китари
Adrian Utzon Dietz – китари
Tobias Hjorth Pedersen – бас
Troels Hjorth Pedersen – барабани

 

 

Полезни връзки:
https://www.facebook.com/Solbrud
https://www.instagram.com/solbrud_official/
https://solbrud.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/vendettacult

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.