THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Summa Negativa“, новият албум на PSICOSFERA

Чуйте „Summa Negativa“, новият албум на PSICOSFERA

Аржентинската авангардна блек метъл банда PSICOSFERA издаде днес своя  трети дългосвирещ албум, „Summa Negativa“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Lavadome Productions, като физически носители можете да откриете на следния адрес: https://bit.ly/3tKpEQN.
Обложката е творба на Aldo Requena.

 

След първите два инструментални албума на групата, „AlphA“ и „Beta“, Psicosfera излиза с третата им част, озаглавена Summa Negativa. Този албум е хищно гмуркане в катраненочерния мрак на авангардния блек метъл. Албумът озарява душите на прокълнатите с дяволските си зъби.

Новият материал е отражение на продължаващата еволюция на Psicosfera, водена от непрестанното движение на времето. Със смесица от безкомпромисна решителност и въвеждане на вокали, заедно с освобождаването на още по-яростен аспект от креативността на групата, новият материал безмилостно избутва границите отвъд предишните им инструментални усилия.

Обхващайки предишните си два албума, групата несъмнено поглъща  влиянията им, усвоява емоционалната дълбочина на тези записи и усъвършенства своя занаят педантично. Пет години след втория им албум, пътуването на групата кулминира в „Summa Negativa“, който се материализира като зловещо отражение на съвременния мрак, безпроблемно превръщайки визията на родоначалниците на жанра в съвременно царство, което е едновременно безмилостно и дръзко. Чрез умело вплитане на дисонанс и мелодия чрез изобретателна манипулация, допълнена от истински ужасяващи рифове, албумът създава една капсулирана вселена, която обхваща същността на отчаянието, меланхолията, агресията и враждебността.

„Summa Negativa“ се появява не като носталгичен блян, а като отражение на съвременната нихилистична празнота. Тъмнината, злото и отчаянието вътре не са просто задължителни компоненти; те отразяват настоящите, дълбоки сътресения на човешката душа. Тази есенция изпълва „Summa Negativa“ с несравнима жизненост.

Като такъв, новият албум на Psicosfera носи обещание за въодушевление – за търсачите на развиващия се поток, за тези, които прегръщат музикалното развитие – като същевременно остават предани на духа.

 

 

 

Съдържание:
1.Rising River of Frustration
2.Pernicious Oblivion pt.1
3.Pernicious Oblivion pt.2
4.Gamma (interlude)
5.Taste of Triumph
6.Dismal Landscape of Disillusion and Rejection
7.Contortionist of Perception
8.Tartarus

 

 

Чуйте албума по-долу:

Полезни връзки:
www.facebook.com/psicosfera.arg
www.instagram.com/psicosfera_official

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.