THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Master’s Murmur“, новият албум на Yellow Eyes

Чуйте „Master’s Murmur“, новият албум на Yellow Eyes

Американската блек метъл банда Yellow Eyes издаде своя шести дългосвирещ албум, „Master’s Murmur“, почти четири години след издаването на добре приетия „Rare Field Ceiling“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Sibir Records.

До голяма степен лишен от традиционни блек метъл инструменти и – въпреки че всички членове на групата участват заедно в една интензивна, спонтанна едномесечна сесия – оставяйки настрана заличаващата се максималистична групова динамика, която съществувала във всяко издание на Yellow Eyes досега, „Master’s Murmur“ е смел експеримент, предизвикателно разголващ халюцинаторната механика на писането на песни на групата в средновековна оскъдност и намиращ нови пътища за мрачна сила в стил на сдържаност и строгост.

В сърцевината си „Master’s Murmur“ е измамно буен – измама, водещ фенер на уморения пътешественик – разясняващ изобилието и дисонанса на пронизващите мелодии на Yellow Eyes със зловеща, тактилна топлина, напомняща на Dead Can Dance или Coil, натоварена с изобретателни контрасти и украсен със симфоничен тъмничен синтезатор, камбани, пулсиращи завеси от тежко изкривяване, буколичния блясък на 12-струнна китара и клокоченето на пасторални полеви записи.

Както се вижда в измамната арка на техния предишен пълнометражен албум „Rare Field Ceiling“ или горчивия етер на „Immersion Trench Reverie“, Yellow Eyes се издигат отново като загадъчен трик на светлината; тъмна фигура в сянка, смееща се; с нарастващото усещане, че е била прокълната и изоставена.

 

 

 

Съдържание:
1.Old Acclivity Dream 02:24
2.Master’s Murmur 05:21
3.Winter is Looking 06:05
4.Irrlicht 02:25
5.When Jackie’s Lamps Have Showed 03:47
6.The Ritual is Gone 03:48
7.Gold Door to Blindness 03:03
8.Tremble Blue Morning 04:19
9.Garden Trick 01:33

 

 

Чуйте албума по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.