THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „ΒΥΣΣΟΔΟΜΩΝΤΑΣ“, дебютният албум на THE MAGUS

Чуйте „ΒΥΣΣΟΔΟΜΩΝΤΑΣ“, дебютният албум на THE MAGUS

Новосъздадената гръцка блек метъл банда THE MAGUS разкри издаде днес своя дебютен дългосвирещ албум, „ΒΥΣΣΟΔΟΜΩΝΤΑΣ“ (Vissodomontas)“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла The Circle Music, като поръчки на физически носители са възможни на следния адрес: https://bit.ly/3JhPzEE .

The Magus, който приключи с главата Necromantia с албума „To The Depths We Descend…“ , с който почете дългогодишния си музикален партньор Baron Blood, починал внезапно през 2019 г., в даден момент се оказва на кръстопът.

Музикантът се оказва пред дилемата да се оттегли след дълга и успешна музикална кариера или да начертае нов път пред себе си. И колкото и противоречия да съществуват, The Magus не се колебае дълго и поема по по-трудния път.

Necromantia – неговата култова блек метъл група от 1989-та година и официално активна до 2021-ва , вече не съществува, но главният герой е тук, все още издигащ се над крепостните стени, готов за нови пътешествия из бездната.

В продължение на цяла година музикантът се уединява от светските дела и се посвещава изключително на композирането на „Vissodomontas“, което е заглавието, запечатало дебютния албум на новия му проект THE MAGUS.

От лейбъла споделят:
„Можем да уверим, че The Magus е в най-креативния си период. На въпроса дали новият материал се движи в епохата на блек метъла, отговорът ни е „да“, но не само. Той успя да създаде албум, изпълнен с разнообразни мелодии, които надхвърлят закостенелите клишета на идиома. За пореден път The Magus не тръгна по лесния път и подготви нещо наистина огромно от всяка гледна точка, което ще остане във времето.

Слушайки днес крайния резултат, бихме могли да добавим още много. Или по-скоро би трябвало да се запитаме: има ли място в бушуващия блек метъл за хорове? За оперни партии? Би ли се вписал блусът в блек метъла? Може ли наследството на Dead Can Dance да се съчетае с традиционните хеви метъл рифове, когато в същото време бездната тръби със своите зловещи звуци?

Всички тези въпроси се решават наведнъж, когато багрите са в ръцете на опитен композитор като The Magus.

Да, „Vissodomontas“ може добре да се характеризира като екстремен, суров и аристократичен блек метъл, но в същото време има много повече, което бавно се разкрива пред слушателя.

„Vissodomontas“ е албум, който е прецизен до последния си детайл. Всяка нота, всеки риф & припев, не е случайно там, където е поставен.“

 

Освен El (китари) и Maelstorm (барабани), които съставляват THE MAGUS, в заглавието участват множество известни музиканти, които добавят своя личен щрих – King Dude, IDVex (1/2 SOUTHERN NORTH), Hel Pyre (W.E.B.), Iraklis Gialatzides (SWAN CHRISTY) & Christos Antoniou (SEPTICFLESH), който създава аранжиментите за живия хор.

В същото време петима графични дизайнери се заемат с художественото оформление на всички формати и улавят по образцов начин на хартия кошмарните мисли на The Magus.
И накрая, специално внимание заслужават невероятната продукция, смесването и мастерирането, осъществени в студио Pentragram от George Emmanuel.

 

 

Съдържание:

1.This is My Church
2.The Fall of Man
3. Lux Tenebrarum: The Illuminating darkness
4.ΒΥΣΣΟΔΟΜΩΝΤΑΣ (Vissodomontas)
5. Idolatrous Discord
6.Ama Lilith
7. Negative Renaissance
8. The Peacock King
9. Give the Devil his due: The story

 

 

Премиера на албума в YouTube:

 

The Magus са:
The Magus – бас, вокали
El – китари
Maelstrom – барабани

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.