THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия запис на KRVNA

Премиерен сингъл от предстоящия запис на KRVNA

Австралийският блек метъл проект KRVNA разкри първи сингъл от предстоящия си EP запис, „The Rhythmus of Death Eternal“.
Заглавието ще бъде издадено на 10-ти януари 2024-та година чрез лейбълите Third Eye Temple (аудиокасета) и Zazen Sounds (дискове).

От своето вампирско зараждане в началото на 2021 г., KRVNA бързо се изкачи в блек метъл ъндърграунда с безпроблемен апломб. Произхождайки от същата австралийска сцена, от която произлизат и  легенди като Nazxul, Pestilential Shadows и Drowning the Light, визията на лидера Krvna Vatra сравнително преследва път, който е автентично древен и все пак на места не се препокрива от миналото. През есента на 2021 г. излезе демото „Long Forgotten Relic“– съвсем подходящо озаглавено – което постави началото на последователните пълнометражни заглавия  „Sempinfernus“и „For Thine is the Kingdom of the Flesh“ . И двата албума разкриха пълната дълбочина на визията на Krvna Vatra, изграждайки както агресия, така и грандиозност, а сега пристига този  мини-албум, който тласка тези полюси още повече напред: „The Rhythmus of Death Eternal“.

„The Rhythmus of Death Eternal“ е уникален запис в своята половинчасова конструкция: три чисто нови песни с епична дължина от седем минути всяка, заедно с  изненадващи кавъри на австрийския авангард Abigor и Bathory от викингската им ера. Такава конструкция може да изглежда разпръсната на повърхността – или такава, подходяща за различни страни на записа, по-точно – но KRVNA тук я свързва с криволичеща лекота. Защото в тези три нови парчета KRVNA пренасят своето вече кипящо величие и мистицизъм в по-ясна, по-отчетлива и провокираща светлина, в крак с еволюцията от един пълен албум към следващия. KRVNA свирят разпознаваем блек метъл, разбира се – музиката им е вълнуваща, дори чувствена – но неотложността е избледняваща, а мелодичността и особено солата в заглавието са  просто възвишени. Темите за по-дълбоко навлизане в екзистенциализма и смъртта на Бог,  критиката на „неговото“  крайно творение са по този начин изпълнени по най-трогателен начин. След това идват двата кавъра, които почти биха изглеждали като част от самите песни на KRVNA, ако човек не е добре запознат с блек метъла от 90-те; каскадното усещане завършва пълен кръг, когато „The Rhythmus of Death Eternal“ затваря по триумфален начин.

 

 

Съдържание:
1.Endless Monument
2.A God’s Work
3.What Great Lengths

 

 

Премиерният сингъл, „A God’s Work“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.