THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Tundra“, новият албум на JORD

Чуйте „Tundra“, новият албум на JORD

Шведската атмосферична блек метъл банда Jord издаде своя  трети дългосвирещ албум, ”Tundra”.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Hammerheart Records, като е налично както в дигитален формат, така и на физически носител – няколко разновидности дискове в лимитиран тираж.
В заглавието можем да чуем гост-вокали от Ken Romlin (Night Crown) и Erik Molarin (Dark, Beseech).

Линк: https://jordswe.lnk.to/tundra

Jord (на шведски „Земя“) изпълнява шведски атмосферичен блек метъл със завладяващи ухото мелодии, особено примамливи за феновете на Enslaved, Vintersorg и Borknagar!

Групата е основана през 2020 г. под формата на самостоятелен проект на Jurg.
Намирайки се в Швеция, вдъхновението за проекта идва от северняшката природа, фолклора, мистицизма, връзката на човека с тази част на земята и групи като Alcest, Enslaved, Anathema и Russian Circles.
Два албума са издадени от Northern Silence Productions, „Sol“ през 2021 г. и „Måne“ през 2022 г., като малко след това Jord се трансформира в трио в края на 2022 г. и новите демо песни привличат вниманието на Hammerheart Records.

Няколко месеца по-късно бива създаден и пълният студиен запис на третия албум ”Tundra”, като в него групата разказва истории за древни богове, мрачни и ужасяващи същества от шведския фолклор, смесени със съвременно звучащи истории за битки за власт.

Във всяка история има песъчинка истина, колкото и стара да е тя. Jord използват митологията, за да отправят намек за днешните проблеми с авторитетите, контрола на ума и заблудите. Но най-важното за това как елитът ще се пречупи и падне, когато прекрачи границите на търпимото в нас.

 

 

Съдържание:
1. Mara
2. Själens Död
3. The Fall
4. Vilddjurets Vrede
5. Snöfödd
6. Kyla
7. Tundra

 

 

 

Чуйте албума по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.