THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Serpents Oath : „Revelation“

Serpents Oath : „Revelation“
BG1 от 2

В ерата на самозванците и менящите всекидневно своята идеология треперещи души, Serpents Oath се извисяват с артистичните си вдъхновения и тотална отдаденост към своя път, като ни канят да се присъединим към така очаквания триумф на Принца на мрака.
Буреносна ярост  и същинска мощ – това може да се очаква при сблъсъка с всеки албум на белгийците Serpents Oath, които успяват чрез музиката си да пресъздадат част от най-чистия черен пламък и да въведат слушащия в своята абсолютно помитаща реалност.
Тази традиция е спазена и в новия албум на групата, „Revelation“.

„Revelation“ е третата част от вече започнатата трилогия на Serpents Oath, поставила началото си с дебютния дългосвирещ албум „Nihil“  и последван от второто им дългосвирещо заглавие „Ascension“, което категорично бе отбелязано съвсем заслужено като албум на годината в много класации, включително и в тази на The Void.

И докато в „Ascension“ ставаше дума за личното просветление и сила, за осъзнаването и издигането на личния пламък в култ, за Черния пламък на духовното просветление, когато човек открие Източника в себе си, то в „Revelation“  пътуването от посветен до адепт се описва от гледната точка на Апокалипсиса –  като всепоглъщащ огън, опустошаващ всичко по пътя си.

Вечният град трепери под собствените си руини и прекършените тела на ангелите от Войнството, а кървава следа води до трона на Бог. И върху него, докато наоколо осакатените създания крещят в своята агония, седи завърналият се от изгнание изоставен син Луцифер – новопровъзласеният Крал на Небесата.
Удовлетворен от хубавото вино, получено от възмездието и кървавите ангелски сълзи, Утринната звезда поглежда през движещия се дим и  черни пламъци към коленичилите серафими в окови. Той гледа към зората на нова ера,ново начало, нов универсален ред. Той гледа с умиление към своето царство и  неговото величие, убеден, че предстоят много по-добри времена. Разкриват се Ново небе и Нова земя.
Тази картина обрисува историята, разказана в продължение на албума и е също така добре изобразена в неговата обложка, отново нарисувана от невероятния художник Néstor Ávalos .
Пренаписано Откровение.

Епичен величествен инструментал и инвокации ни приветстват в краткото интро „Invocatio Genesis“, като заклинателните думи на жрицата „Shem ha-mephorash. Gloria Satanas.“ бързо преминават в диво тремоло и демонични вокали в следващата песен, „Blood Covenant“. Парчето по традиция следва начина на писане на песни на групата, като е разделено на различни секции, вариращи по темп и техника на изпълнение, неотлъчно следвайки основната неповторима ярост на Serpents Oath, същита с първична отдаденост към Черния пламък.
Буря от студени китари, нагорещени до червено вокали и надпреварващи се с тремолото барабани, изцяло ни отнасят и в третата песен от албума – „Gateways to Tiamat“. Китаристите в групата доставят своите слоеве по майсторски начин, акцентирани от баса и барабаните, а изригванията на Tes Re Oth карат кожата ти да настръхне, припомняйки ти за най-дълбинните пропасти на Ада.

И с всяко следващо парче, походът за Трона става все по-ожесточен и пропит с отдавна забравена и нестихваща мощ, празнувайки триумфалния бунт на Падналия ангел.
Звуков почти едночасов пандемониум, под чиито удари тереперят скършените на две тела на агонизиращи херувими.

Много подходящо, финалната песен е озаглавена точно така – „Pandaemonium“, и олицетворява именно въздигането на Луцифер на неговия трон и величието на новото му кралство, бележи началото на Новата ера… Величествена песен, от която струи буен емоционален заряд и традиционната за Serpents Oath категорична и яростна злоба.

Мрачни души, приветствайте  „Revelation“ – история за мрака и светлината на  черния пламък, проблясваща мистериозно и просветляващо в най-тъмните му кътчета. Хаотичен и безкомпромисен опус за бунта на Утринната звезда и неговата сурова и кървава победа над вечния му враг, за опустошителния триумф над всички негови агонизиращи творения. Възтържествуването на истинския Пандемониум.

 

“Pledged in Blood, Will and Power.
Commit totally from this very hour.”

 

 

Оценка: 10/10

За момента за свободно слушане са пуснати следните парчета:

 

 


Банда: Serpents Oath
Албум: „Revelation“
Дата на издаване: 20.01.2024-та година
Лейбъл: Odium Records
Линк за поръчка на физически носители: https://bit.ly/40It9Un

 

 

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.