THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

INFERNAL ANGELS : „Shrine of Black Fire“

INFERNAL ANGELS : „Shrine of Black Fire“
BG1 от 2

Liberation! Illumination! Apotheosis!

 

Ритуалът започва.
Психеделични звуци си проправят път към всяка частичка в ума ми, а кънтящите инкантации на жрицата извикват странни зловещи гласове наяве, които повтарят звуците от дълбините на Бездната. Ще бъде приключение, което както опасно, по-късно ще разбера, че е било едно от най-главозамайващите, на които някога съм била поканена.

След като всички полагаме своята Луциферианска клетва, пред очите ми се разкрива умопомрачаваща гледка – дълбоките безформени води на Техом се реят около мен, а около тях кънтят демонично бързи китари и яростните призиви на същества с непозната мощ.
Светлина ме обгръща, а гласовете им кънтят ритуалистично, като усещам горещия им дъх наоколо.

Халюцинацията, от която не ми се иска да се събудя, изведнъж придобива кървави нюанси и съществата сякаш приближават все повече и повече, като в миг се намирам редом до тях и многочислената им орда – исполини със звезди на челото, с увиващи се около телата им змии и кървави криле, с които потегляме на поход. Чувствам парещо усещане там, където би трбявало да бъде сърцето ми – от гърдите ми излиза черен пламък, а устните ми започват да кънтят заедно с тези на новите ми братя…

„Father!
We are sons of the serpent
Father!
We swallow its light
Father!
We are as one with your flesh.
FATHER!“

Водена от черната сенчеста светлина, попадам в безвремие. Китарни звуци се изливат нежно около мен, карайки ме да забравя посоката и бойния си дух. И сякаш забелязал това, Xes изръмжава с най-силния си гръмотевичен глас и цялата бездна трепери под неговия натиск. Потънали в дълбините на Луцифер и дарени с неговата кръв, потегляме напред. Издишаме огън, който разчиства душите и пътя ни.

„We enter your abyss and we will ascend
to the throne of God.“

Мелодии преминават ясно покрай слуха на всеки един от нас – хипнотизиращи китари, бързи пулсиращи барабани и ледено студено тремоло ехтят като наш химн, насочвайки ни в правилната посока. Омаяни от инструментите, братята ми изпадат в транс и звука от напевите им се разнася из цялата безформена материя на Техом. Внезапно, Xes застава право срещу мен с почернели очи и дълбокият му глас ритуалистично проехтява с „Махалат! Луцифер!“. Вече знам. Пламъкът започва да гори още по-силно и в мен се появява чувство на мощ от отминали ери, което познавам добре.

Тласнати от силата, дадена ни от Луцифер, в състояние на трансцедентален транс, поемаме отново в мрака, а пламъкът на всеки от нас свети като пътеводна звезда. Във вените ни се стича познанието на света, а около нас преминават ветрове от яростни напеви, в ритъм с пулсиращата ни кръв.

„I am magic!
My Flame burns brighter at night
I rejoice!
I eat the heart of mankind“

И ето ни – достигнахме до светилището. Плавни ритмични барабани и атмосферични китари ни приветстват да слеем светлината си в едно. Силата в нас нараства, неконтролируемо чувство на мощ ни обгръща и осъзнаваме – ние сме светилището на Черния пламък. Силен рев в знак на трансформация се извисява над пространството и отеква сред забързани хипнотизиращи китарни сола, които слагат край на нашето извисяващо духа  пътешествие.

Ние сме силата. Ние сме светлината. Ние сме познанието. Ние сме потомците на Змията.

Ето това се случи по време на близо 44-минутния „Shrine of Black Fire“, шестият дългосвирещ албум на италианските мрачни души Infernal Angels.
Трансцедентално изживяване, изпълнено с огнена ярост и чисти луцифериански призиви, разпределени в осем химна на просветлението и личната сила.
Ако искате да сбъднете своето собствено изживяване, запишете си някъде датата 24-ти ноември и потърсете физическите носители на албума!

 

Оценка: 10/10

 

 

Можете да чуете някои от ритуалите от албума по-долу:


 

Банда: Infernal Angels
Албум: „Shrine of Black Fire“
Дата на издаване: 24-ти ноември, 2023
Лейбъл: Immortal Frost Productions
Линк за поръчка на физически носители: http://lnk.to/shrineofblackfire

 

 

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.