THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Litany of Iah“, новият албум на OBSIDYEN

Чуйте „Litany of Iah“, новият албум на OBSIDYEN

Френската пост-блек метъл банда OBSIDYEN издаде днес своя  втори дългосвирещ албум, „Litany of Iah“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Drowning in Chaos Records, като може да бъде открито както в дигитален формат, така и на физически носител – лимитиран тираж дискове (https://bit.ly/3SvgtOB).

OBSIDYEN е блек метъл група, основана в Алби (81) през 2019 г.
Първите им музикални опити се въртят около библейските митологии, преди бавно да се насочат към „Теорията за древните астронавти“, популяризирана от Erich von Däniken през 1968 г.
Според тази теория човечеството е било посещавано от нечовешки същества в миналото. Тези травматични антропологични и технологични срещи са довели до създаването на политеистични религии и митове в древността.
OBSIDYEN транскрибира тези подривни теми чрез масивни и мощни рифове, съчетани с литургични студени мелодии, което води до атмосферна хармония, която отвежда слушателя в земите на миналото, към звездите и отвъд.

Групата издаде първия си самостоятелно продуциран албум, „ANTEDILUVIAN SCRIPTUM“ през 2020 г., като той включи теми от месопотамските и шумерските култури, Стария завет и Атлантида. Много скоро след издаването на този първи албум, Omega (вокалист и китарист на групата) създаде митологична трилогия, базирана на „Cult of the Serpent“ по целия свят. Първият епизод се нарича „LITANY OF IAH“ и се развива в древен Египет. Албумът, чиято обложка е проектирана от Macchabée Artworks, е продуциран от Omega, след това миксиран и мастериран от Nikos Palivos (Haunting Studios).

 

 

Съдържание:
1.Ceux qui viennent d’en-haut 02:25
2.Litany of Iah 07:08
3.An Ancient Age 07:52
4.The Passenger of Nout 09:11
5.The Eternal Confinement 09:14
6.Apophis 10:52

 

 

 

Последвайте официалната премиера на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.