THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Ofermod § Black Altar § Αχέροντας : „Drakonian Elitism“

Ofermod § Black Altar § Αχέροντας : „Drakonian Elitism“
BG1 от 2

Просветляващо странстване из Луциферианската бездна с плаващи  тайнствени пъзели, рамо до рамо с Триумвирата на черния пламък – така бих нарекла онова, което успях да усетя в рамките на почти едночасовото слухово пътешествие, предоставено от възпламеняващата троица Ofermod, Black Altar и Αχέροντας. Изумително е как музиката може да трансформира съзнанието на човека и да издигне духа му по подобен величествен начин…

Обединени в похода си към трансформацията на своето тяло, мисъл и душа, трите сили ни въвличат в мрачно трансфигуриращо приключение. В очакване на  протегнатата ръка на Луцифер  и неговата пътеводна светлина по време на спускането им към Празнотата в търсене на Дракона и  преминаването им  към тяхното Божественото  начало, те изригват с десет химна, посветени на магията и истините, криещи се отвъд воала.

Infernum Aperire.
Портите на Бездната се разтварят под тежестта на древното заклинание на Ofermod и потънали в самозабрава гласове запяват песен в чест на невиждана сила. Хоровите инкантации за заобиколени от епичен инструментал, предизвикващ халюцинации в комбинация с подрънкващите ембиънт звуци в далечината.

Мелодиите водят право към сянката на Черния дракон, по пътя на мъдростта, право към буйното ядро на вътрешния огън и  на атавистичния гнозис, като  класическият заряд на шведската формация с некротични вокали и ритмичен бърз инструментал са истинско удоволствие за слушане.  С призиви към 68-ият дух , най-яркият пламък  на  Ада, Ofermod разказват история за истинската воля и Луциферианска сила.

 

След четирите покоряващи песни  на проекта,  „Via Draconis“ на Black Altar поема щафетата със своята извисена и яростна атмосфера. Песента е равностойна на обсебване на сетивата, като още в самото ѝ начало огнената енергия се пропива в теб и те кани в света на сенките, където можеш да откриеш светлина, много по-силна от тази на слънцето.

Участието на Black Altar в изданието, както  най-вероятно можете да си представите, се характеризира с изключителна първичност, като и четирите им парчета носят специфичен ритуалистичен дух, който посветените ще усетят като сакрален.  Възхвала на  Черния пламък и Дракона , безмилостно ожесточено и категорично. Яростта на вокалите на Shadow е пословична и пресъздава атмосфера, която подпалва пространството чак до божествения трон.

В края на разтърсващото изживяване с Black Altar,  Αχέροντας поема ролята на последния ни предводител.
Психеделичната „Intra Psyche“ повдига завесите на вътрешните лабиринти на психиката ни и ни превежда през брутални вледеняващи рифове и призиви, които да разкрият най-суровите и недокоснати части съзнанието.

Непосредствено след нея, „Astra Magia“ – финалната песен, дело на Αχέροντας, потъва  във всяка пора на тялото , като пристига до нас  изцяло под формата на ритуал. Всепоглъщащ ритуал, който поставя края на „Drakonian Elitism“ по спиращ дъха начин. И след ритуалистичните звуци и пронизващ глас на V.P. Adept, който на моменти обсебва с шепота си из цялото звуково пространство, звъкът на камбана проехтява като  в подземно скрито светилище и примамва  съзнанието във финален дълбок  транс.

И накрая вдъхновено притихваш, изцяло пречистен от Огъня, подпален така ярко от Ofermod, Black Altar и  Αχέροντας.

Три сили, носещи тайнствената  сила на раждането, живота и смъртта. Три отделни и същевременно допълващи се и съществуващи в едно цяло същности. Три различни посоки  с една обща цел,  които обединени в едно цяло, създават ритуално шествие, от чиито редици не  би искал да излезеш. Шепоти от непознати светове те обгръщат в своето мрачно познание и сочат пътя към силата в теб – ярка, пареща, обгърната в черна светлина. Пътят на Дракона.

 

 

Оценка : 10/10

 

 

 

Съпреживейте част от ритуалите по-долу:


Банди: Ofermod § Black Altar § Αχέροντας (Acherontas)
Албум: „Drakonian Elitism“
Дата на издаване: Декември, 2023
Лейбъл: Odium Records
Линк за поръчка: https://bit.ly/47djd7M

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.