THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Farsot

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Farsot

Германската блек метъл банда Farsot разкри първи сингъл от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „Life Promised Death“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено чрез лейбъла Lupus Lounge на 16-ти февруари 2024-та година, като предварителните поръчки на физическите носители вече са стартирани на следния адрес: https://bit.ly/47EpFFj.

Светът на FARSOT е мрачно и сурово място. Това тъмно царство се управлява от воюващи крале, които се наричат Смърт, Страх, Скръб и Омраза. Характерният музикален почерк на германците винаги е отразявал тези мрачни аватари и четвъртият им албум „Life Promised Death“ не е изключение. „Life Promised Death“ е истинският наследник на всичко, което FARSOT са сътворили досега. Това, което прави този албум различен, е по-високата плътност на звука и грубите рифове, както и изненадващо завладяващите песни, които дори граничат със закачливото. Според групата това се дължи на факта, че грънджът се е оказал основен източник на вдъхновение за „Life Promised Death“. Това, което изглежда малко вероятно при първо повърхностно слушане, става доловимо при по-интензивното ангажиране с албума.

Лирично, FARSOT предат подходящо тъмна нишка, която минава през целия „Life Promised Death“. Албумът се върти около изплъзването на живота.

FARSOT се появяват в източногерманския град Гота в Тюрингия през 1999 г. Това също така превръща 2024 г. в годината, в която честваме 25-тата годишнина на групата. Имайки предвид дългата и успешна история на тази авангардна блек метъл група, е доста забележително, че от петимата настоящи членове, трима все още са от първоначалните основатели на FARSOT и четирима от тях свирят заедно повече от 20 години. Следвайки своето собствено артистично темпо, FARSOT са отделили цялото време, необходимо за създаването на своя четвърти шедьовър. Красиво горчиво-сладкият плод на цялата упорита работа и творческа кръв, пот и сълзи си заслужава усилието: „Life Promised Death“ е перфектният саундтрак за тези мрачни и обезпокоителни проблемни времена.

 

 

 

 

 

 

Съдържание:
1. Nausea
2. Buoyant Flames
3. Into Vertigo
4. Chimera
5. Stray Dogs
6. Descent
7. Lost Momentum

 

 

Чуйте премиерно сингъла „Nausea“ , придружен от официално видео:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.