THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Voidescent : „Dust and Embers“

Voidescent : „Dust and Embers“
BG1 от 2

„Dust and Embers“ е особено подходящо заглавие за дебютния албум на Voidescent – испанска блек метъл група, която всъщност не е нова на хоризонта, но едва наскоро изгря с пълната си мощ.
Творбата ни превежда през свят на разрушение и огнена трансформация, като всяка отделна песен в нея представлява истинска форма на изкуство в чест на мрака и смъртта, със своя собствена енергия и магнетизъм.

Интроспективните ритуалистични мелодии на Voidescent си пробиват път на повърхността, изригвайки със смъртоносен хъс и масивен слой от тежък по-ортодоксално звучащ блек метъл инструментал, съшит с раздиращи пространството викове, бързи виртуозни китари, осезаем бас и напреварващи се с времето барабани. Демоничната „Black Crowned Triangle“ поставя началото на „Dust and Embers“ със своята хаотична бясна енергия, давайки на слушателя да разбере ясно, че онова което предстои да чуе в следващите минути е изцяло безкомпромисно и е тук, за да покори съзнанието със своята надигаща се възвишена ярост.

„Crown the king, kill the Earth! Triangle of revelations where dead titans sleep. The beast that poisons the sky fills the tunnels of maddening geometries…“

И ако „Black Crowned Triangle“ отправи намеци за звуковата жестокост, на която са способни Voidescent , то следващата песен „Crosstunnel Descent“ служи като доказателство за мощния емоционален заряд на триото. Парчето ни води към силно пътешествие по пътя на трансформацията, в която отчаянието бавно си пробива път към просветлението и към разкриването на една от добре пазените философски тайни, а именно – „трансформацията е мястото, където животът и смъртта се сношават“. И това определено е мистичната пропаст, в която Voidescent се гмуркат дълбоко.

В следващите четири парчета от албума, Voidescent продължават да обследват темата за смъртта и тайните иззад воала, преминавайки през кралството на Сет и запознавайки ни отблизо с мощта на демоничните мрачни сили, като несъмнено във всяко едно от тях се прокрадват мощни философски размишления, завършващи с финалната „Arcane Enlightenment – The Bone Offering“, която е масивен и всепоглъщащ директен призив към ултимативния край и завръщането към черното и тихо Нищо.

Обложката, нарисувана от Vhan Artworks съвсем идеално обрисува слуховия катарзис, на който можете да станете свидетели по време на шестте пропити с мистицизъм и ухание на смърт парчета на Voidescent и техния нихилистичен характер.

Мистичен и хипнотизиращ със своите маниакални призиви и масивни философски твърдения , „Dust and Embers“ е цялостен разказ за преклонението пред смъртта и ефимерността на човешкото съществуване. Дълбоко пътешствие сред мрачните и потънали в прах и жарава картини от отвъдния свят, представено през призмата на блек метъла и поразителните трансцендентални атмосфери на Voidescent.

 

 

 

Oценка: 9/10

 

 

 


Банда: Voidescent
Албум: „Dust and Embers“
Дата на издаване: 13-ти октомври, 2023
Лейбъл: Avantgarde Music
Линк за слушане и поръчка на албума: https://bit.ly/45beku3

 

 

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.