THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Satanic Witch : „4:44“

Satanic Witch : „4:44“
BG1 от 2

„4:44“ e от онези албуми, които са предназначени за слуха на музикалните ценители, които обожават да пуснат музиката и да я използват като наркотик, който да ги отведе в друго време и пространство, да ги преведе в пределите на свой собствен ритуал. И това в случая не е никак трудно, когато сред замесените лица са именно Shaun Van Calster (Length of Time), Michel Kirby (Wolvennest), Isa и Selina (E-L-R), обединени под воала на тайното сборище Satanic Witch.

Провлачени психеделични китари и заклинателни слова примамливо посрещат в първите минути на първото и заглавно парче „4:44“. Хорър синтезатори прозвучават във фона, а добре познат дамски вокал запява меланхолично, бързо преминавайки във вещерски шепот, сякаш изваден от завладяващ филмов саундтрак.

„Burn it to the ground…Burn it to the ground…Burn it to the ground…“

Ако някой е запознат със SEPHER SEPHIROTH, може би ще се позамисли малко повече върху заглавието на песента и албума – там числото 444 е представено като символ на Дамаск или светилището (вижте в „Outside the Circles of Time“).
Друг образ, който често се появява и е свързан с това число е този на жабата. В Тифоновия гнозис жабата представлява „скачащите“ на гърба на Дървото на живота. Вместо да премине през всички тунели от тъмната  страна на дървото, магьосникът приема формата на жаба и прави скок нагоре по дървото на смъртта. Методът на Vaultiguers се използва от Култа начерната змия на Bertiaux и Хеката е тяхната богиня.
Според Грант (авторът на „Outside the Circles of Time“) : „Тя е една от най-важните фигури в Драконианския култ, като е символ на Трансформацията от водно или астрално съществуване към земно или осезаемо същество.“
Разбира се, всичко е въпрос на лична интерпретация и именно това е хубавата част в това заглавие – оставен си да се рееш изцяло на крилете на въображението си и да участваш пряко в ритуала „4:44“ според собствените си възприятия, подтикнати да преминат утвърдените си граници.

Непосредствено след кинематографичното интро, зазвучава бързо тремоло и блек метъл вокали проехтяват в пространството, заобиколени от плавни атмосферични и студени слоеве китари, които образуват стена от обаятелно изобилие от звуци във втората песен „Mirror Time“. Случва се непредвидим слухов разказ, който те води към редица силни моменти в отделните си глави – можем да чуем както бързи класически блек метъл рифове и бластове на барабаните, така и по-окултно звучащи по-бавни мелодии и призрачни напеви, яростни викове и ясни послания. Огледалното време има силна мистична символика и Satanic Witch я пресъздават по интригуващ начин.

Унесена в музиката, потънала в наслада от всяко едно от шестте парчета, ми хрумва, че ако харесвате музиката на E-L-R и Wolvennest, то тук ще бъдете поставени в състояние на пълен транс – в новосформираната група са съчетани всички най-привлекателни елементи от двете формации, като е добавен и по-суров щрих, който придава на записа специфична студенина и ритуалистична атмосфера.

Изпълнен със символика и пропит с тъмна магия, „4:44“ е слухово пътешествие за смели мрачни души, които не просто обичат да слушат музика, а и да я преживяват в дълбочина. С богата палитра от звуци Satanic Witch представят красива симбиоза от различни жанрове, превръщайки заглавието в психеделична халюцинация, ухаеща на току що запалени ритуални свещи…

 

 

 

Оценка: 9/10

 

 

Чуйте песента „Mirror Hour“ по-долу :

 

Песента „For None“:


Банда: Satanic Witch
Албум: „4:44“
Дата на издаване: 5-ти декември, 2023
Лейбъл: Ván Records
Линк за предварителна поръчка на албума: https://bit.ly/40NQ5lj

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Мирослав-Velzevul666
5 месеца 🔥

Мистично и магическо…и излиза точно на моето пръкване…Ще си направя подарък…Тамян….и Бесове…

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.