THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

KOLDBRANN : „Den 6. Massedød (Manna fra en annen himmel)“

KOLDBRANN : „Den 6. Massedød (Manna fra en annen himmel)“
BG1 от 2

Наказващ класически норвежки блек метъл, следващ старошколските принципи? Да. Веднага, моля.
Седеминчовият винил „Den 6. Massedød (Manna fra en annen himmel)“ на Koldbrann съдържа две парчета яростен и див блек метъл, надсмиващ се върху сляпото следване на установените посредствени догми и религии, които водят до празно съществуване. И ако не сте чували името Koldbrann до момента , което е малко вероятно, то музиката в тази плоча би допаднала на всички фенове на Darkthrone, Craft, Dødheimsgard, Taake, Urgehal, Leviathan, Tulus, Mysticum, Ildjarn, Gorgoroth, 1349, Endstille и други, именно поради специфичния си норвежки динамичен заряд и хардрок заигравки.

 

Плавни китари ни въвеждат в „Den 6. Massedød (Manna fra en annen Himmel)“, замемени бързо от злобните и буйни вокали на Mannevond, последвани от бързо класическо тремоло и хардрок рифове в компанията на раздвижени барабани. Песента лавира между бавен и бърз темп, между вариращите китарни мелодии, понякога сливайки ги в едно, като комбинацията е чиста Koldbrann вихрушка – точно такава, каквато феновете на групата очакват през последното десетилетие. Разнообразна, със запомнящи се рифове и озверели вокални призиви, шестото масово изтребление пристига с пълна мощ.

 

Веднага след нея се задава нехуманната интервенция „Inhumanitær Inngripen“ с изцяло наказателен подход – забързана песен с емоционално заредени вокали и поразителни студени китарни композиции, които в рамките на едва четири минути успяват да грабнат слуха изцяло и да върнат съзнанието в края на 90-те и началото на 2000-та, към истинския бунтарски дух на блек метъла, поставяйки край на записа с ураган от раздиращи въздуха викове, побясняли барабани и сурова атмосфера.

 

Освежаващо е да чуеш нова музика от Koldbrann, особено след такава дълга пауза. Силно се надявам музикантите да подготвят нов дългосвирещ албум, но дотогава този сингъл определено ще се върти редовно и ще поддържа очакването под контрол.

 

Изцяло атакуваща и превземаща слуха , плочата „Den 6. Massedød (Manna fra en annen Himmel)“ и двете парчета в нея са класическо блек метъл проявление на нихилизма, мизантропията и отвращението към низините на човешката природа, изцяло в пропития с омраза почерк на Koldbrann. Пригответе се за деветминутна буря от безкомпромисна  90-тарска блек метъл  енергия, новержки студ и проклятия. Нищо по- малко.

 

 

Оценка: 9/10

 

 

 


Банда: KOLDBRANN
Албум: „Den 6. Massedød (Manna fra en annen himmel)“, сингъл
Дата на издаване: 1-ви декември, 2023
Лейбъл: Dark Essence Records
Линк за поръчка: https://bit.ly/47VqSaD

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.