THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на LITOSTH

Първи сингъл от предстоящия албум на LITOSTH

Бразилският блек/дет метъл проект LITOSTH разкри първи сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, „Cesariana“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 2-ри февруари 2024-та година чрез лейбъла Personal Records, като ще може да бъде открито в дигитален формат и на физически носител – лимитиран тираж дискове.

Линк за поръчка на дискове: https://bit.ly/3R1Es5K

LITOSTH е физическото проявление на виденията на бразилския мултиинструменталист Maicon Ristow и басиста Wendel Siota. Основани през 2016 г., LITOSTH канализират поток от чувства и житейски принципи под формата на музика, която определено не зачита никакви бариери или ограничения.

Създадени от членове на най-известните блек метъл групи в Латинска Америка (Patria, Mysteriis, Swords at Hymns, Dark Celebration, I Gather your Grief), LITOSTH носят нов подход и глътка свеж въздух с уникалния си начин на създаване на музика. След два албума – „Crossed Parallels of Self Refraction“ от 2019 г. и „Farther From the Sun“ от 2022 г. – LITOSTH сега са готови да издадат своя трети дългосвирещ албум, „Cesariana“. Въоръжен с абсолютно първокласна продукция, „Cesariana“ отвежда дуото още по-дълбоко в тяхното търсене, предоставяйки комбинация от почти немислими влияния. Основата е мелодичен блек метъл от най-голямата реколта от 90-те, но вътре и вън в това интуитивно произведение се вписва всичко от мрачния поп от 80-те, епичната класическа музика и широка гама от други метъл жанрове – особено дуум и дарк метъл. По този начин „Cesariana“ е произведение, което можете да почувствате като  безгранично и смело, като през цялото време показва фокус, който е изключително кратък предвид тази широта.

Но ако си помислите, че LITOSTH предават своите блек метъл корени, помислете отново: „Cesariana“ съдържа огромно количество мелодично блек метъл величие, космическо и симфонично в еднаква степен, обвито в звуково поле, което позволява на всички атмосферни подводни течения да предадат ярко визията на групата. Тази тема разглежда Cesariana като манифест за устойчивост, написан в осем песни, които възхваляват трагедията и проклятието за факта да си жив, дори против волята си. Това е вик не на агония, а на бунт – срещу властта и срещу магическата формула за щастие. И никога не е било само музика…

 

 

Съдържание:
1.In Waves 06:00
2.Whipping Bottles 05:44
3.Time Doesn´t Heal 06:23
4.The Clay Messiah 06:18
5.A Ofensa 05:40
6.The Argonaut 06:02
7.Caesarean 05:29
8.The Vaccum Extractor Paradigm 07:05

 

 

 

 

Чуйте сингъла „Whipping Bottles“ по-долу:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.