THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте дебютното едноименно издание на EITRIN

Чуйте дебютното едноименно издание на EITRIN

Специално заявеният едноименен дебютен албум на EITRIN обединява талантите на Vindsval (BLUT AUS NORD), Marion (MÜTTERLEIN) и Dehn Sora (THROANE), във връзка с отпразнуването на 20 пълни години от съществуването на френския лейбъл Debemur Morti Productions в подходящо предизвикателен стил.
Самото име на проекта и неговия дебют е препратка към официалното наименование на фирмата, стояща зад лейбъла – Eitrin Editions, а отделните парчета символизират отровата, която разпръсква вече толкова години.

Чуйте заглавието по-долу:

 

„We are poets and nobodies, outcasts and troublemakers,
surely we don’t expect anything good to happen anytime soon,
twenty years of affection and still that lethal taste on our tongues!“
(‘PHENOL – Sinister’)

 

Инстинктивен запис, композиран и записан за кратък, но интензивен период, „Eitrin“ поставя страстната лирическа/вокална ярост на Marion в центъра на сцената, достигайки нови висоти, когато се реконтекстуализира сред неподражаемите студени мелодии и неземни текстури на Vindsval, докато се поддържа от необуздания вой, хорова меланхолична и живописна атмосфера на Dehn Sora.

EITRIN перфектно демонстрира това къде лейбълът е бил и къде се е насочил, сливайки сенчести нюанси на ъндърграунд екстремност – включително блек метъл, индъстриъл, пост-пънк, порочен хардкор и мрачен ембиънт – в нещо жизненоважно: съвременен паметник на несгодите, преодолени чрез катарзис, и вечната независимост, които са до болка типични за DMP и тяхната последователна почит към мрачните изкуства.

Художественото оформление отново дело на Maciej Kamuda. Албумът е миксиран от Vindsval в Earthsound Studio и мастериран от Bruno Varea в Upload Studio.

Бъдещето на EITRIN остава обвито в несигурност, но носи обещание за по-нататъшни артистични начинания.

„Eitrin“ е издаден на CD, аудиокасета, винил и в дигитален формат – заедно с мърч – и се предлага в официалния онлайн магазин на лейбъла и в BandCamp.

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.