THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Vid vägs ände“, новият албум на ORO

Чуйте „Vid vägs ände“, новият албум на ORO

Шведската дуум/слъдж метъл банда ORO издаде днес своя втори дългосвирещ албум, „Vid vägs ände“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Hammerheart Records, като е налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча.
Мастерирането на музиката е поверено на Tony Lindgren.
Обложката е творба на Marcel Martin.

Поръчки на физически носители са възможни на следния адрес: https://oroband.lnk.to/vidvagsande.

 

Шведите предлагат смазващ нов албум, изпълнен с невероятна динамика; сръчни, поетични контрасти между пасажи с мека красота и гранитна тежест. От момента, в който започва, е пределно ясно, че ORO са създали нещо много специално с втората си творба „Vid Vägs Ände“.

Ехтящите нотки, с които ни въвежда „Bältad“, сякаш се настройват към ритъма на сърцето , пулса на кръвта, привличайки слушателя нежно, но неумолимо в прегръдката си. И тогава под краката се разварят пукнатини и пропадаш надолу  в огромни пропасти от звук, изгубвайки се в мрака…само за един великолепен мелодичен рефрен, който да пристигне и да те издигне отново на мускулестите си рамене. Всяка песен от “Vid Vägs Ände” има този широк и задушаващ на моменти обхват и представлява изключително поглъщащо преживяване, което прави албума като цяло изтощителен и вълнуващ в еднаква степен. Вълните от рифове и барабани, които се разбиват върху слуха, изпепеляващата тъга, която витае като мъгла във въздуха – всички тези елементи,  съживени от зашеметяващата продукция и микс от Jakob Linnér и майсторските умения на Tony Lindgren (Enslaved, Insomnium , Katatonia), образуват топъл звук,  богат и текстуриран. Последният печат за качество е приложен към великолепната комбинация от пост-метъл, дуум и слъдж на “Vid Vägs Ände” от натрапчивата обложка на албума, която е пълна с въпроси и разгръща въображението.

 

 

Съдържание:
1.Arvet & tystnaden 10:13
2.Vid vägs ände 07:45
3.Bältad 08:43
4.Siare 08:56
5.Treriksröset 05:25

 

 

 

 

Чуйте заглавието по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Мирослав-Velzevul666
5 месеца 🔥

Невероятна банда.
Музика като тази е идеална за среднощни разходки в зимната приказка водейки се само от лунното отражение в снежната пелерина…
Дишай…Те…

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.