THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Ntdd Strl“, дебютният албум на Avræ Lvnæ

Чуйте „Ntdd Strl“, дебютният албум на Avræ Lvnæ

Еквадорската блек метъл банда Avræ Lvnæ разкри за свободно слушане своя дебютен дългосвирещ албум, „Ntdd Strl“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 8-ми декември чрез лейбъла Signal Rex, като ще може да бъде открито на диск, плоча и аудиокасета.

Avræ Lvnæ е мощно трио от все още набиращата сила еквадорска блек метъл сцена. Водена от лидера на Wampyric Rites –   Wampyric Strigoi , който може да се каже съвсем спокойно, че има огромна роля за развитието на тази сцена, редом с   Grymmstalt, Winterstorm, и  Dungeon Steel  – Avræ Lvnæ също включва и барабаниста на  Wampyric Rites и  Dungeon – Steel Eblis Destructor , както и  Geist der Natur на китари и бас. Бандата нарича своя блек метъл  “неонов метъл,” което не е толкова крещящо, колкото звучи; по-скоро те извеждат на преден план блестящите витражни текстури на мистичния блек  метъл, създавайки хипнотизиращ (и МЕЛОДИЧЕН) дисплей на психеделичен обсидиан.

Сега, след издадени  компилация и демо през миналата година, Avræ Lvnæ извикват пълната представа за собствените си ослепителни сили с дебютния албум „Ntdd Strl“. Съдържащ примамлив набор от фонетично предизвикателни заглавия на песни – или по-скоро, определен „код“ за дешифриране – „Ntdd Strl“ излага своята гледна точка ясно и трогателно с незабавно разкошно пиршество от звук. Всъщност прекрасните синтезатори играят важна роля тук, вплитайки се във и извън  китарите, чиито ехтящи мелодии проникват в душата с лекота и ентусиазъм. Вокалите са подходящо както емоционален призив от космоса, така и от тундрата, психическа или друга, където звездните мистерии са изписани по удивителен начин. Докато толкова много от еквадорския блек метъл стил  кипи от ярост и суровост, тук има почти аристократично излъчване на Avræ Lvnæ или поне синтез на класически космически и средновековни блек метъл  идиоми – и това „пространство“ наистина е пространство, текстурите позволяват достатъчно място, в което да се потопите, без да бъдете унищожени от тази ярост и суровост. По този начин, човек може да се позовава на ранните Abigor, Gehenna и Ragnarok, както и на по-късните Lunar Aurora, Evilfeast и Midnight Odyssey, ​но Avræ Lvnæ издигат знамената за  неоновия метъл  ​високо и с гордост!

 

 

 

Съдържание:
1. Ntr – Cnstlcn d Rn
2. Ntdd Strl
3. N l Mjstvs Nch
4. Crpt Strl
5. Ls Strlls sn ls Js Csmcs
6. Scndnd ls Nfns Cnfn Strl
7. Ls Rgns Hnsptas dl Vnrs
8. Vtr – Cntlcn d Scrpn

 

 

Премиера на заглавието в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.