THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на Isenordal

Първи сингъл от предстоящия албум на Isenordal

Американската блек/дуум/неофолк банда Isenordal разкри първи сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, „Requiem for Eir​ê​nê“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 3-ти март чрез лейбъла Prophecy Productions, като поръчките на различните физически носители вече са активни тук: https://bit.ly/3Rs13cT.

ISENORDAL са различна група. Това, че не се вписват лесно в конкретни стилистични рамки, често може да се окаже както благословия, така и проклятие за една метъл група. Секстетът от Сиатъл, Вашингтон в Съединените щати, е особено труден за определяне. Ако все пак се опитаме да ги категоризираме, те могат да бъдат описани като funeral doom метъл акт, въпреки че това едва ли отговаря на широкия им музикален диапазон. Има и забележими влияния на блек метъла, особено в суровите вокали, но също така и случайните порочни изблици на рифовете.
От друга страна, метъл елементи са прилежно балансирани от красиви акустични пасажи на американски неофолк.

В третия си дългосвирещ албум, „Requiem for Eirênê“, ISENORDAL издигат взаимодействието и сплотеността на основните си музикални елементи на ново ниво. Всяка от епичните, криволичещи и многостранни песни в този албум разказва драматична история. Воден от различни видове вокали, както женски, така и мъжки, които органично преливат един в друг, широк набор от инструменти рисува изключително динамични и пищни звукови картини. Всяка песен от „Requiem for Eirênê“ разкрива глава от всеобхватна концептуална история, която обхваща целия албум. Историята е написана от барабаниста Brian Spenser и отразява лично преживяване, което е трансформирано в дълбок митологичен свят, който е музикално илюстриран от ISENORDAL.

В своя курс групата черпи от древния мит, окултизма, астрологията и таро сред други символични системи, за да изрази духовно пътуване, включващо любов, загуба, скръб във всичките му етапи, надежда, разочарование, експлоатация, духовно откровение, предаване, и накрая апотеоз. С „Requiem for Eirênê“, ISENORDAL се осмеляват да се изправят пред проклятието, което може да донесе създаването на различна и уникална музика, и  призовават благословията, която един вълнуващо нов и умело постигнат магически звук може да награди.

 

 

Съдържание:
1.A Moment Approaches Eternity
2.Await Me, Ultima Thule
3.Requiem for Eirênê
4.Epiphanies of Abhorrence and Futility
5.Saturnine Apotheosis

Бонус парчета (само в артбук версията):
1. Hymn of Immortal Grace
2. Orpheus’s Lament
3. Requiem for the Dying God
4. Hymn of Immortal Grace

 

 

 

Чуйте сингъла „Epiphanies of Abhorrence and Futility“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.