THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

AMIENSUS представят сингъла „Reverie“

AMIENSUS представят сингъла „Reverie“

Американската блек метъл банда AMIENSUS разкри първи сингъл от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „Reclamation“, който ще бъде издаден през пролетта на идната 2024-та година чрез лейбъла M-Theory Audio.

Сингълът носи името „Reverie“ и можете да го чуете по-долу:

„Reverie“ беше една от първите песни, написани веднага след издаването на третия ни дългосвирещ албум, „Abreaction“. Следвайки стъпките на втората песен от този албум, „Divinity“, композирахме по-приповдигнатата и празнична придружаваща песен „Reverie“ като начин да благодарим на нашите приятели и последователи за повече от десетилетие подкрепа от тяхна страна.“, обяснява вокалистът и китарист James Benson. „Лирично парчето е изследване на любовта към природата, историята се отнася до следване на вашите мечти и придобиване на увереност. Разбира се, включихме и нашия  дългогодишен приятел и огромен музикант Eric Wing от Morke.“

James Benson може да звучи като познато име на феновете на лейбъла M-Theory Audio, тъй като James също е фронтмен на пост-блек метъл  величията от Средния Запад CHROME WAVES, и оттук идва и  личното представяне, необходимо за циментиране на бъдещата работа с AMIENSUS. В допълнение към James, AMIENSUS включва барабаниста на GHOST BATH Chris Piette плюс китаристите Alec Rozsa, Kelsey Roe и басиста Todd Farnham.

Както ще чуете в “Reverie”, AMIENSUS продължават своя уникален и прогресивен поглед върху традиционния блек метъл чрез включване на епични и емоционални елементи.

AMIENSUS се формират в Минесота през 2010 г. като проект  на приятели, които сами издават EP същата година. Бяха им нужни 3 години, за да се развият в пълнокръвна група, което се случи и с  разширяване на състава им отвъд щатските граници, за да намерят правилните таланти и начин на мислене,  и да издадат заедно с тях атмосферния блек метъл албум „Restoration“ през 2013 г. Две години по-късно AMIENSUS се завърнаха с по-полирания и добре приет „Ascension“, който представи Алек и Тод в редиците.
2017 г. отбеляза издаването на продължителното EP, „All Paths Lead To Death“ (Apathia/Black Lion Records), в което групата изостави част от тежката оркестрация в полза на по-мелодични дет и блек метъл пасажи и представи Chris. През 2020 г. AMIENSUS подписаха  с Transcending Records, за да издадат  „Abreaction“, който  включва и Kelsey. Същият състав се затвърждава и записва очаквания „Reclamation“, който ще излезе през пролетта на M-Theory Audio.

Повече информация за AMIENSUS и предстоящото издание на албума ще бъде разкрита през следващите седмици на www.facebook.com/amiensus и от M-Theory Audio.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.