THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Die Falle“, новият албум на Bergrizen

Чуйте „Die Falle“, новият албум на Bergrizen

Украинската блек метъл банда  Bergrizen издаде своя седми дългосвирещ албум, „Die Falle“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Purity Through Fire, като  може да бъде открито на физически носител – аудиокасета, диск и плоча (https://bit.ly/3RPaQtW).

 

Бандата споделя:
„Die Falle“ e новият албум на Bergrizen. Работата по албума започна още през 2021-ва година, като официално ще бъде издаден на 21-ви декември таззи година. Защо ни отне толоква време? Защото работата по музиката трябваше да прекъсне през зимата на 2022-ра година. Повярвайте ми, доста е трудно да пишеш музика докато бомби летят над глават ти и размазват сгради из улиците. Много е трудно, когато стоиш без електричество по 12 часа на ден, а понякога и по 24 часа. Също така, Myrd’raal беше в болница поради проблеми с дробовете му, което само по себе си правеше записите на вокалите почти невъзможно и не се знаеше кога ще се случи. Останалите членове на бандата дадоха всичките си пари, енергия и време за доброволческа дейност, опитвайки се всеки ден да помагат на войниците и техни приятели, които са на фронтовата линия. Не бяхме сигурни, че ще можем да завършим „Die Falle“, но искахме да разкажем за ситуацията в страната ни чрез музика. Накрая решихме да издадем ембиънт албум – вече имахме експериментален концептуален материал за друг проект, но го пуснахме под името на „Bergrizen. Може би някои хора разбраха тази музика, други въобще не успяха да схванат, но го направихме в крайна сметка, беше наше решение, и както класиката повелява „нищо друго няма значение“.
Не след дълго, Myrd’raal успя да запише вокалите за „Die Falle“, превъзмогвайки болката в дробовете си, като още една творба , също така смесването, мастерирането и дизайнът бяха осъществени в средата на октомври тази година. И разбира се, без подкрепата на Purity Through Fire, Ogrim и Olgerd, нямаше да успеем да осъществим която и да е част от плановете си.
Поглеждайки назад,понякога дори е трудно да си представим как успяхме. „Die Falle“ е много важен албум за нас, защото е уникален както в музикално отношение, така и историята на създаването му е силно значима за нас.
Подкрепяме украинското изкуство по всеки възможен начин. И ако някой иска да обяснява как се прави музика, особено блек метъл, докато седи удобно на дивана вкъщи, добре дошъл е да заповяда в Украйна!“

 

 

 

Съдържание:
1.Ich vergesse nicht 10:20
2.Ich vergebe nicht 10:07
3.Der rituelle Mord (Öffnung der Tore) 06:04
4.Die Falle (Der Wanderer 3) 10:02
5.Verschneite Winternacht 04:34

 

 

 

Чуйте заглавието по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.