THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на Spectral Lore

Първи сингъл от предстоящия албум на Spectral Lore

Малко след издаването на EP записа „11 Days“ , самостоятелният гръцки атмосферичен блек метъл проект Spectral Lore разкрива с огромен трепет първи сингъл от така дългоочакваното продължение на албума „III“.
Близо десетилетие творчески търсения и очакване на ултимативното вдъхновение, което да доведе до „IV“, албумът полека започва да се разкрива пред мултиинструменталиста и вокалист Ayloss. Албумът ще бъде издаден чрез лейбълите I, Voidhanger Records и Stellar Auditorium Productions през 2024-та година, като точна дата за момента не е разкрита.

С дължина малко под 20 минути, „Our Castles Have Fallen (Raging Winter)“ е първата публична песен от изданието и е изпълнена с леден, зимен блек метъл, но в класическия смисъл на Spectral Lore, като музиката вглъбява и прогресира, плавно разцъфтявайки в съзнанието.
Чуйте песента по-долу:

 

 

Ayloss споделя във връзка с песента и предстоящото заглавие:
„Бих искал да ви представя първата песен, част от моя пълнометражен албум IV, по който се работи вече почти десет години. Много от идеите и полузавършените парчета от албума са написани за първи път по време на същите сесии за III или през следващите една или две години след издаването му (2014). Работех бавно върху повечето от тях през годините, тъй като фокусът ми беше предимно върху други проекти, до последните 2-3 години, когато отново започнах да работя по албума по-интензивно.

“Our Castles Have Fallen (Raging Winter)” е първата песен, композирана за IV, първата завършена, а също и песента, която стартира албума. Реших да запазя суровия звук на оригиналните записи поради тяхната уникалност и да го пригодя възможно най-много към настоящите стандарти. Парчето включва важен принос от трима гост-музиканти, Popi Sem (SØMMERDUST) на вокали, Spider of Pnyx на Hurdy Gurdy, синтезатори и перкусии и Matthew Dakoutros (Art of Simplicity) на цигулка, виола и виолончело.

Лирично песента представя някои от основните теми за албума. Това е апокалиптична песен, използваща препратки, вдъхновени от Ragnarök, говорейки за  неизбежните борби, които идват и необходимостта да оставим стария свят да умре, за да се бори за нещо ново. Написана е  в период на голямо разочарование както от състоянието на света, така и от собствената ми позиция като музикант и политическо същество в  метъл сцената. Въпреки че вече не съм на същото място, мрачният тон на песента поставя началото на пътуването на IV – албум, който по някакъв начин работи като дневник на моите мисли, копнежи и преживявания през последните десет години .

IV ще бъде двоен албум с над 120 минути музика. Все още няма точна дата  на издаване, но ще бъде издаден някъде през следващата година от I, Voidhanger Records и Stellar Auditorium Productions.“

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.