THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия дебют на WAIDELOTTE

Детайли около предстоящия дебют на WAIDELOTTE

Вокалистът Andrii Pechatkin (WHITE WARD), басистът и композитор Zlatoyar (SOEN) и китаристът Mykhailo Bogaichuk (I MISS MY DEATH) са в сърцевината на нововъздадената екстремна метъл банда, WAIDELOTTE. Надигаща зов от Украйна, бандата ще издаде своя встъпителен албум, „Celestial Shrine“, на 29-ти март. Дебютът включва девет песни, които съчетават блек метъл, мелодичен дет метъл и прогресив метъл с традиционно украинско народно пеене/инструменти:

01. Descending
02. The Era Of Stagnant Gods
03. Todestrieb
04. Opulent Mirage
05. The Mortality Archway
06. Ascending
07. Lightkeeper
08. Celestial Shrine
09. Dissolving (feat. SOLAR KOLLAPSE)

Албумът е смесен и мастериран от Anton Vorozhtsov. Обложката е творба на Serhii Kochmar, като Olga Kann е създател на логото. Ivan Parkhomenko прави дизайнът. Текстовете са нсаписани от Andrii Pechatkin и Anna Solovei. Гости от ТІНЬ СОНЦЯ, NAONI ORCHESTRA, CASA UKRANIA и GORDIY STARUKH също допринасят към албума.

Вокалистът и инструменталист Andrii пояснява детайлите около „Celestial Shrine“:
„Беше доста трудно да изберем подходящо име. Първо, защото вече имахме всички текстове на песните на украински. Някои заглавия звучаха адски готино на родния ни език, като „Брама Смерті (Brama Smerti)“, която се нарича „ The Mortality Archway“ в записа. Когато започнахме да ги превеждаме на английски, те загубиха силата, свързана с контекста, шифрован на нашия роден език. Това се случи с „The Mortality Archway“. Близкият превод от украински е нещо като „Портите на смъртта“, което звучи клиширано и изтъркано. Така че беше доста голямо предизвикателство да се измислят всички идеи за заглавието.
И Злат, и аз,  предложихме тонове различни вариации, преди „Celestial Shrine“ да се появи от нищото. Смятаме небесната светиня за най-високата точка на катарзиса – лайтмотивът на албума. След като достигнете тази точка или падате, оставате там за известно време, или се разтваряте. Избрахме „Разтварянето“ за нашата история. „Celestial Shrine“ , небесното светлище не трябва да се приема като действително място, което съществува някъде. Това е специално място в ума на човек. Пътуването до тази сакрална точка започва отвътре и свършва там. Постигате го, когато се научите как да се справяте с бремето на миналите си преживявания, както добри, така и лоши. Тъй като това е една от ключовите идеи зад записа, решихме да кръстим албума на песента.“

Основният композитор Zlat добавя:
„Работното заглавие на албума беше „Ode To Catharsis“, но когато поканих Andrii в групата и завършихме албума, започнахме да мислим повече за името на всяка песен и какво ги свързва. Всичко беше свързано, особено след като направихме корицата на албума си. Беше доста очевидно, че трябва да добавим името на крайната дестинация: „Celestial Shrine“, което е основният фокус на албума. Тъй като това е пътуване през катарзиса, нашият герой се преражда и неговото финално състояние е медитация; той е чист, абсолютен,  образец. Разбира се, можете да видите голямо вдъхновение от Дхарма и индуистките религии, атрибути на сътворението и унищожението, асани за медитация и т.н. Цялата тази символика съответства на идеята на WAIDELOTTE: тя разказва древната мъдрост чрез изкуство, поезия и музика.“

Обложката, създадена от Serhii Kochmar, е огледало на създадената концепция, като Andrii споделя: „Що се отнася до обложката, тя изобразява божество със символи както на смъртта, така и на живота. Това произведение на изкуството показва необходимостта да приемете тези две страни по пътя си към вашето лично небесно светилище. Въпреки че не е конкретен хиндуистки бог, ние потърсихме вдъхновение в тази религия, претълкувайки някои от нейните перли на мъдрост от гледна точка на нашия произход. Но всеки може да види своето уникално светилище на корицата. Това е просто спусък, който може да тласне човек към по-нататъшно изследване и заключения.“

Първи сингъл от предстоящия албум и стартирането на предварителните поръчки, ще се случат на 14-ти февруари. „Celestial Shrine“ ще бъде издаден на 29-ти март чрез лейбъла Debemur Morti Productions.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.