THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия албум на CORPUS DIAVOLIS

Детайли около предстоящия албум на CORPUS DIAVOLIS

Беше 2008-ма година, когато в южната част на Франция Daemonicreator & Lord Khaos сформираха ядрото на това, което днес познаваме като CORPUS DIAVOLIS. Името на групата е символ на „Тялото на Дявола“.Символ на удоволствията на плътта.Целта е да се задоволи гладът за перверзно и оргиастично изкривяване на времето и пространството чрез екстремен метъл, пропит с мистична атмосфера. Да бъдат постигнати онези вибрации на душата, които ни карат да изпитаме по-възвишено състояние на съществуване.

Скоро към тях се присъединиха китаристът Analyzer и барабанистът King Had, като благодарение на вече пълната формация, Corpus Diavolis издадоха EP-то “Nightsky Orgia”, последвано от първия им дългосвирещ албум “Revolucia” и сплит албума с ъндърграунд френските блек метълисти Total Satan. Първоначално вдъхновена от скандинавската блек метъл сцена, групата измества музикалната си посока към по-езотерични, атмосферни и прогресивни равнини на творчеството си, които отговарят по-добре на окултната лирическа ерудиция.

Обогатен с нова кръв, а именно IX на барабаните и прогресивния басист Funeral, вторият дългосвирещ албум на бадната “Entheogenesis” развява знамената на гореспоменатата еволюция. Поемайки по опасния път на оригиналността, материалът носи безкомпромисно дивите ветрове на разрушението.
Бавно изригвайки от дъното на ъндърграунда, Corpus Diavolis се оказаха в даден момент подгряващи актове за култови банди като Inquisition, Loudblast, Belphegor и Nightbringer.

Записан и миксиран от Greg Chandler (Esoteric, Lychgate), третият дългосвирещ албум “Atra Lumen” е пътешествие из неизвестните неизследвани галерии на езотеричния метъл. Ритуален и церемониален подход към сатанинския синкретизъм, разкриващ скрити пътища към просветление и духовно съзнание. Музиката е по-органична; бавни дуум части и авангардни детайли обогатяват първичната бруталност от миналото на групата.

2020-та година извади на „бял свят“ „Apocatastase“, записан и миксиран от George Emanuel (Rotting Christ, Lucifer’s Child) с обложка от Khaos Diktator Design – албумът, който е може би най-амбициозният и грандиозен проект на групата до момента. Голотата на блек метъла, отразена в огледалото на Дявола. Ритуалът се съблича в интензивната изтънченост на едно пътуване извън реалността на външната обвивка. Материалът незабавно привлече вниманието на специализирания френски лейбъл Les Acteurs de L’Ombre Productions и беше издаден през 2021 г. в изключително луксозна кутия, съдържаща всички принадлежности, необходими за най-приятното езотерично слушане.

В периода от 2022-ра до 2023-та година бившият барабанист King Had се завърна в групата и нов опус е извикан в ритуалните стаи на студио Daemonicreation, миксиран и мастериран отново от George Emanuel в Pentagram Studio, Атина, Гърция. Квинтесенцията на тази творба е извлечена от божествената женска сексуалност, освободената жена като инициаторка, в Мистичен съюз с Хаоса. Тя вдига високо чашата си и предлага кръвта си, еликсира на екстаза. Зоофилията, изтласкана до краен предел, се проявява в своята чиста слава, след което метаморфозира в психеделични слоеве на атмосферата, прогресивни ниски честоти и жречески песнопения, за да образуват свитъците, върху които са изписани виденията и сложните формули на сатанинския езотеризъм на кладницата. Визуалното проявление на концепцията е материализирано перфектно от чилийския художник Kerbcrawlerghost. Пактът с лейбъла Les Acteurs de L’Ombre Productions е подновен и датата на издаване е определена за март 2024 г.

„Elixiria Ekstasis“ ще бъде издаден на 15-ти март, като предварителните поръчки  ще стартират скоро.

 

 

Съдържание:
1. His Wine Be Death
2.Key To Luciferian Joy
3.Carnal Hymnody
4. Cyclopean Adoration
5.Vessel Of Abysmal Luxury
6. The Golden Chamber
7.Menstruum Congressus
8.Enfleshed In Silence
9. Chalice of Fornication

 

 

 

 

Тийзър към албума:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.