THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия албум на SELBST

Детайли около предстоящия албум на SELBST

С достигането на 14-тата годишнина на SELBST композиторът и мултиинструменталист N разкрива детайли около предстоящия трети дългосвирещ албум на проекта, „Despondency Chord Progressions“. Този емоционално динамичен шедьовър с подходящо име ще излезе на 19-ти април. Той демонстрира завършена комбинация от интроспекция и плам, въплътени в седем изящно изработени композиции, изпълнени със страстни мелодии:

01. La encarnación de todos los miedos
02. When True Loneliness Is Experienced
03. Third World Wretchedness
04. Chant Of Self Confrontation
05. The One Who Blackens Everything
06. Between Seclusion And Obsession
07. The Stench Of A Dead Spirit

 

 

 

Обложката на албума и целият дизайн са дело на Fabio Rincones.
N по традиция е отговорен за цялата композиция, музиката и текстовете. Китарите,басът и вокалите са уловени от N в неговото студио Unpleasant Records. Барабаните са изпълнени от Jonathan Heredia и записани с помощта на Simón Da Silva от AVERSIO HUMANITATIS, който също така смесва и мастерира целия албум в The Empty Hall Studio.

N задълбава малко повече в значението на заглавието на албума и обложката му:

„Следвайки част от онова, което беше представено в предишното ми предложение („Relatos de Angustia“) и като се има предвид, че няма всеобхватна тема, свързваща всички песни, както би било в концептуален албум, исках заглавието по някакъв начин да обхване тона по отношение на текстовете които бяха изразени в седемте песни, които съставляват целия този запис. За мен тези теми свидетелстват за времето, в което живеем и на което съм бил свидетел – обезсърчаващи и изпълнени с насилие времена, в които всичко изглежда бавно, но неумолимо почти сигурен глобален спад. Освен това, този път си позволих (или може би просто се разви по този начин) да изследвам музикално някои други текстури, които не бях използвал преди. Намерих за интересна идеята, че може би е по-меланхолично и музикално зряло този аспект също ще бъде по някакъв начин отразен в заглавието.Следователно, „Despondency Chord Progressions“ вярвам, че е много широкообхватно заглавие, но в същото време точен начин да се дефинира какво съдържа този запис.
Що се отнася до обложката: От самия момент на зачатието всички същества са осъдени на огромното безразличие на природата и следователно, на смърт. Това е нещо, от което ние, като хора, не можем да избягаме, тъй като сме дори по-слаби от много други видове. Вярвам, че вродената крехкост на нашия вид е отразена в това изкуство, в допълнение към безразличието, с което природата и самият живот се отнасят към нас по нашия криволичещ път. Ето защо това произведение на изкуството представлява както началото, така и края на нашето пътуване. Всичко наведнъж.“

 

Първата песен от предстоящия албум и възможностите за предварителна поръчка ще бъдат представени на 21-ви февруари. „Despondency Chord Progressions“ ще бъде издаден на CD, винил, касета и в дигитален формат на 19 април, чрез лейбъла Debemur Morti Productions.

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.