THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Captive in the Breath of Life“, новият албум на Nocturnal Sorcery

Чуйте „Captive in the Breath of Life“, новият албум на Nocturnal Sorcery

Финландската блек метъл банда Nocturnal Sorcery издаде втория си дългосвирещ албум, „Captive in the Breath of Life“.
Студийното заглавие се разпространява чрез финландския лейбъл Kvlt, като дискове можете да намерите в следния сайт : https://kvlt.fi

Въпреки сформирането си през 2011 г., едва през август 2022 г. Nocturnal Sorcery направиха пълнометражния си дебют. Подходящо озаглавен „The Holy Law in Total Ruin“, дебютният албум на Nocturnal Sorcery без недвусмислени думи очерта пламенен, но все пак смразяващ път за финландците: парадигматичен финландски БЛЕК МЕТЪЛ, но напомнящ за древните огньове на 90-те години. Разбира се, групата по това време едва ли може да се нарече „нова“ – преди това музикантите бяха направили две демота и един сплит – но „The Holy Law in Total Ruin“ изпепели името на Nocturnal Sorcery в блек метъл ъндърграунда.

Сега, година и половина по-късно, Nocturnal Sorcery се завръщат, за да запалят този път отново с „Captive in the Breath of Life“. Както несъмнено се предвещава от завръщането му на обложката, „Captive in the Breath of Life“ е почти толкова автентичен блек метъл от средата на 90-те, колкото можете да намерите в днешния задръстен ъндърграунд. Основите са до голяма степен същите – защото, в края на краищата, блек метълът не трябва да „бъде“ нещо различно от това, което вече е – но тук Nocturnal Sorcery възстановява мелодичността за по-бърз ударен взрив на ледено-студена, омразна хипноза. Дължината на песните не е толкова епична, колкото тези в нейния предшественик, а изтръгнато-суровото изпълнение е още по-силно, но сумарният ефект е напълно зашеметяващ:  „Captive in Breath of Life“ звучи като някакъв открит скъпоценен камък от 1995 г., криогенен и гниещ, но безгранично мощен.

Носталгичните уши парадоксално ще бъдат стоплени от „Captive in the Breath of Life“, докато всички останали ще се свият, когато се изправят пред тези по-мръсни заклинания на нощното магьосничество. Линията в снега е начертана, по-дълбока от всякога! За да отпразнува това признание, групата ще изнесе шоу за издаването на албума на 10-ти февруари  във Вантаа, Финландия с полските Arkona и  събратята си  финландци Black Beast и White Death.

 

 

 

Съдържание:
1.The Dark Secret 01:47
2.Oath at Mt. Hermon 04:44
3.Cry of the Wounded Heaven 04:19
4.Captive in the Breath of Life 08:08
5.Spectral Force 02:43
6.Beyond Salvation 03:27
7.Joyless Dance in the Shadow 02:56
8.Redemption at Daybreak 05:04
9.Damned by the Law of the Stars 05:47
10.Lucifer’s Shade 08:03
11.Along the Path of Fire 01:33

 

 

Чуйте заглавието по-долу:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.