THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Ihsahn“ – едноименният нов албум на IHSAHN

Чуйте „Ihsahn“ – едноименният нов албум на IHSAHN

Норвежкият мултиинструменталист Ihsahn (EMPEROR) издаде днес  своя осми дългосвирещ албум – едноименният „Ihsahn“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Candlelight Records, като към традиционната версия на заглавието, Ihsahn предлага на верните си фенове и изцяло отделна оркестрална негова версия.
„Ihsahn“ включва Tobias Ørnes Andersen и Tobias Solbakk на барабани и перкусии, Chris Baum свири на цигулка, като синът на Ihsahn – Angell Solberg Tveitan, добавя допълнителни перкусии в заглавието. Обложката е творба на Ritxi Ostari.

Ето тук можете да откриете физическите носители: https://candlelightrecords.tmstor.es

 

 

Музикантът разкрива повече за предстоящата си творба:
„Средно издавам по един дългосвирещ албум на всяка втора година, откакто бях на 16. И, знаете ли, това ми даде известна възможност да изследвам различни възможности, така че за своя осми дългосвирещ солов запис, си помислих , „Добре, как мога да направя това, което умея най-добре, но и да вдигна летвата десетократно?“ В основата на това, което правя, се намират блек метъл, екстремни изкривени китари и писъци, но от най-ранните записи на EMPEROR ще чуете клавирните партии, повлияни от класически саундтраци на Джери Голдсмит, Джон Уилямс, Бърнард Херман, Джон Карпентър и така нататък.
И така, подходих към писането с намерението да представя материала в неговия пълен метъл израз, но също така да подредя оркестралните части по такъв начин, че да работят независимо. Някакъв  опит да напиша саундтрак в рамките на структурите на пълната продукция, което ми позволява да изследвам различни, а понякога и контрастни варианти на по същество една и съща музика. В крайна сметка написах цялата музика като кратка партитура за пиано и съответно я аранжирах за типичен ансамбъл на група и оркестър, като в същото време всичко  се запазва като едно цяло.“

 

Съдържание:

01. Cervus Venator
02. The Promethean Spark
03. Pilgrimage To Oblvision
04. Twice Born
05. A Taste Of The Ambrosia
06. Anima Extraneae
07. Blood Trails To Love
08. Hubris And Blue Devils
09. The Distance Between Us
10. At The Heart Of All Things Broken
11. Sonata Profana

 

 

Чуйте заглавието по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.