THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Гледайте концертен запис на реюниъна на Agalloch от участието им в Prophecy Fest ’23

Гледайте концертен запис на реюниъна на Agalloch от участието им в Prophecy Fest ’23

Миналата година американските меланхолици Agalloch се събраха в оригинален състав, с намерението да организират лимитиран брой концерти. Едно от тези участия се случи по време на фестивала Prophecy Fest в пещерата Балве (Балве, Германия), организиран от лейбъла Prophecy Productions.

Когато AGALLOCH обявиха раздялата си на 13 май 2016 г., това предизвика огромна вълна в сцената по целия свят. Американската група от Портланд, Орегон, беше издала пет дългосвирещи албума от създаването си през 1995 г. По време на изключителната си кариера, довела ги до изпълнения на сцени по целия свят, AGALLOCH започнаха най-близо до стила блек метъл, който остана част от звученето им през многобройните трансформации.
Техният жанр се намира в рамките на фолк и дуум метъла, както и на пост-рока и пост-метъла, което може да означава и всичко изброено едновременно. И все пак, въпреки всички промени, AGALLOCH остават верни на своята разпознаваема звукова идентичност.
Тъй като разпадането им беше почувствано като тежка загуба, двойно по-радостна беше и  новината, че оригиналните членове на групата се събират отново, за да изнесат избрани концерти.
Магията  на  AGALLOCH на сцената на Prophecy Fest в древната пещера Балве през септември изминалата година  се случи и отмина, но преживяното от много фенове още ехти.  Природата, магията и митът се срещнаха с вълнуващата музика на Agalloch, като  днес вече всички могат да съпреживеят случилото се…

 

Гледайте целия концертен запис от участието на групата, заснет от Raul Negoita:

 

Състав:
John Haughm – вокалист и китарист
Don Anderson – китарист
Jason Walton – басист
Hunter Ginn – барабанист (музикантът се присъедини към групата през 2023-та за концертните изпълнения)

 

 

 

 

Записи на останалите заснети групи от фестивала можете да откриете ТУК.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.