THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

MISOTHEIST: „Vessels by which The Devil is made Flesh“

MISOTHEIST: „Vessels by which The Devil is made Flesh“
BG1 от 2

Три години след изпълнения си с хъс и богохулна омраза опус „For the Glory of Your Redeemer“ , нидрозианският блек метъл проект Misotheist връхлита отново със своята органична и примамлива мрачна атмосфера.
Добре познатият подход на музиканта с интро от изкривени рифове, играещи си с тънките струни, дава началото на заглавната песен от албума, „Stigma“, като по-ефирните китари скоро отстъпват на ритмични среднотемпови барабани и по-плътни стържещи мелодии, заобиколени от емоционално заредени ръмжащи вокали, които се разпалват с всеки следващ призив само, за да се разтворят отново в суровия иснтрументал.
По традиция, албумът отново е композиран в рамките на три колосални парчета, като всяко едно от тях съдържа няколко ключови секции с различно настроение. От сурова класическа трондхаймска лудост до тайнствена и първична ярост, през меланхолични звукови пейзажи с по-изчистени атмосферни китари и красиви полутонове, „Stigma“ е особен звяр, който изцяло ще ви отвее със завладяващите мелодии, които предлага на болния ви слух.
И ако си мислите, че всичко си е като в предходния албум на  Misotheist и няма особени изненади  в музикално отношение – помислете отново…
В заглавното парче от албума „Vessels by which The Devil is made Flesh“  можете не само да чуете B. Kråbøl да изригва до съвсем нови висоти и дори да чуете закратко да се промъкват негови изчистени напеви, но и в даден момент ще чуете как съвсем неочаквано окултните заклинания на IX от вече неактивната култова блек метъл банда Urfaust си проправят път в пространството. Комбинацията между Misotheist и Urfaust трябва да се обяви за незаконна, най-вероятно,  защото по-пленително нещо скоро не ми е попадало под радарите. Комбинацията от запленяващите инкантации на IX и зверската интензивна злоба и изпипани ожесточени рифове на Kråbøl, е като много силно , тройно черно кафе – завърта те като стихия. И не – дори това не е най-доброто от най-доброто в този албум. Има още.
Последната песен от албума е „Whitewashed Tombs“ , като  още от  самото начало на това дълго, почти 20- минутно парче, вулканичната подчиняваща лудост на Misotheist категорично застопорява съзнанието и те оставя безтегловен чрез пленителни режещи и агресивни рифове, заобиколени от неистов рев!
Притихващ и отново въздигащ се на повърхността с нечовешка злоба, звярът разкъсва безпощадно и сякаш не може да се насити на това да връхлите от различни посоки с нови изненади, с които да те накара да следваш натежалите му стъпки. Ще чуете дори ембиънт шумове, които придават кинематографски нюанс на записа – сякаш някой копае гроб с лопата, ще ви направят впечатление несъмнено и дълбоките атмосферни мотиви с различни неочаквани обрати…
Въобще, албумът „Vessels by which The Devil is made Flesh“ ще ви държи в напрежение и ще поддържа огъня ви до последната секунда, като съм сигурна, че ще ви се прииска да превъртате записа отново и отново, за да се уверите в това, което сте чули. Някои елементи са толкова леко загатнати, макар и осезаеми за опитното ухо, че със сигурност ще са ви нужни поне няколко слушания , за да оцените подобаващо красотата на творбата в пълния ѝ капацитет.
Ожесточен, студен, но в същото време истински завладяващ и атмосферичен, „Vessels by which Thе Devil is made Flesh“ е сложна и богата на разнообразие творба, в която ще чуете сурова продукция от сърцето на Трондхайм в пълната ѝ северняшка и безкомпромисна мощ. Страстен и разливащ се като плътна вледеняваща вълна върху сетивата, този опус ще ви припомни истинското значение на блек метъла, подклаждайки любопитството и жаждата ви за качествена музика.

 

 

 

За момента можете да чуете заглавното парче от албума, „Vessels by which Thе Devil is made Flesh“ :

 

 


Албум: „Vessels by which The Devil is made Flesh“
Банда:  MISOTHEIST
Дата на издаване: 1-ви март, 2024
Лейбъл: Terratur Possessions
Линк: https://bit.ly/3SKvzOT

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.