THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Концертен запис от участието на Nokturnal Mortum в Лвов (24.02.2024)

Концертен запис от участието на Nokturnal Mortum в Лвов (24.02.2024)

На 24-ти февруари 2022-ра година започна рашистката инвазия в Украйна.
В продължение на две дълги години на разруха на украинска територия и опити за всяване на дезинформация и страх по света, бяха загубени животите на 31 000 украински войници, унищожени редици важни паметници на културата, болници и училища. Бяха извършени и редица военни престъпления от страна на Русия, включващи безразборни бомбардировки, изнасилвания, изтезания и екзекуции по бърза процедура, включително и тези на съвсем малки деца. Хиляди украинци бяха принудени да напуснат домовете си, а много от тях намериха смъртта си под руините… или просто докато ходят по тротоара.

 

През изминалата  събота, на 24-ти февруари в Лвов по време на фестивала !FESTrepublic, се състоя паметен концерт с участието на култовата блек метъл банда Nokturnal Mortum. Гледайте изпълнението на песента „За Вісім Днів До Весни“ долу:

 

 

Бележка на редактора:
Независимо от позицията на някои руски банди, жители на Русия или поддръжниците им у нас, фактите са неуспорими – извършени са военни престъпления и всяка подкрепа към бюджета на тази държава, е съучастничество в геноцида на една нация. Правете си сметката, когато промотирате руски групи и ходите на концертите на такива. Независимо от тяхната позиция, те плащат данъци към държавния си бюджет, а до края на войната в Украйна, тези средства гарантирано ще се налеят в нея – всеки с минимално количество сиво вещество, би следвало да се е досетил вече за това. Това имам да кажа по темата. Блек метълът не е за хора, които стоят безучастни или подкрепят несправедливостта и някакви тоталитарни режими, затова и категорично стоя зад всяка своя казана дума и позицията си. Слава Україні!

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hellfire
1 месец 🔥

Настръхна ми козината. Да бях там! А това, че хората у нас са толкова спрели, че да се занимават с руски групи в такова време е без коментар .

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.