THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия дебют на Heraldic Blaze

Първи сингъл от предстоящия дебют на Heraldic Blaze

Purity Through Fire анонсира датата за издаване на дебютното демо на Heraldic Blaze, „Blazoned Heraldry“. Заглавието ще бъде издадено на 21-ви март на диск и 12″ винил.

От самия псевдоним до визуалната естетика и особено що се отнася до самия звук, Heraldic Blaze капсулират често мъглявия идиом „средновековен блек метъл“ с изумителен апломб. Въпреки че често е трудно да се различи точно какво представлява средновековният блек метъл, освен „разбирам го, когато го чуя“, Heraldic Blaze не оставя никакво съмнение относно собствените си намерения.

С „Blazoned Heraldry“ , дуото на американския мултиинструменталист Argent Pale (вокали, бас, флейта) и норвежкия китарист Peregrinus (Hjemsøkt, Solus Grief, Unholy Craft, Kvad) създават завладяващ гоблен от ръждиви тонове и текстури. Всъщност само с текстурата – някак чиста и дрънкаща, но с повече от намек за призрачна песъчинка и почти сърфистка реверберация – Heraldic Blaze се открояват, но това е начинът, по който те използват тези текстури в услуга на писането на песни: криволичещи и диви, пенещи се до почти опасен делириум, но по-често оставяйки широко отворени пространства, за да оставят средновековната си мелодичност да се огъва и люлее с бравада и горчива сладост. И тъй като истинската флейта пърха от време на време, сумарният ефект, по-често, е изцяло извънземен – обезпокоителен и съблазнителен в еднаква степен.

И макар да е „просто“ демо запис, първата работа на Heraldic Blaze вече побеждава повечето съвременни произведения в блек метъла. Неортодоксална и необвързана изцяло с някакви традиции, „Blazoned Heraldry“ е задължителна творба за феновете на Sühnopfer, Ungfell, Grylle, Heltekvad … и особено Peste Noire от средата на 2000-та.

 

 

Съдържание:
1. Torchbearers of Our Time
2. The Accolade of Truth
3. Far Shooting Apollo
4. A Sovereign Spire
5. The Knight’s Folly
6. Scourge of the Sycophant

 

 

Чуйте сингъла „Torchbearers of Our Time“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.